Vyhľadávanie:

Podpora rozvoju spoločných projektov aj v oblasti inovácií

Podpora rozvoju spoločných projektov aj v oblasti inovácií

O spolupráci firmy a Technickej univerzity v Košiciach

Tradičné koncoročné stretnutie zástupcov spoločnosti U. S. Steel Košice a Technickej univerzity v Košiciach sa uskutočnilo minulý mesiac v hoteli DoubleTree by Hilton. Pracovný míting, na ktorom sa zúčastnili viceprezident U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Martin Pitorák, generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča, generálny manažér pre výskum a vývoj USSE Peter Korytko, riaditeľ pre nábor a výber Gabriel Kádár, rektor partnerskej Technickej univerzity v Košiciach Anton Čižmár, prorektor pre vzdelávanie Pavel Raschmann a dekani hutníckej fakulty, ekonomickej fakulty a fakulty elektrotechniky a informatiky, sa niesol v znamení hodnotenia doterajšej vzájomnej spolupráce, ale aj diskusie o oblastiach jej možného rozvoja v budúcnosti.

Tie, ako naznačil viceprezident Martin Pitorák, sa črtajú najmä v súvislosti s transformačným procesom, ktorý prebieha v korporácii. "Jedným z kľúčových bodov našej pyramídy zlepšení v rámci iniciatívy Carnegie, naša cesta," uviedol, "sú inovácie a nové riešenia. Náš výskum čaká v tomto smere mimoriadne dôležitá a náročná cesta, a to aj na úseku vývoja nových akostí ocelí pre automobilový, obalový i elektrotechnický priemysel. Chceme rásť a aby sme vedeli obstáť v ťažkej konkurencii, musíme robiť viac," ozrejmil Martin Pitorák a dodal, že práve v tomto smere vidí firma veľký priestor na budúcu spoluprácu s univerzitou. Orientovať sa bude, zhodli sa obe strany, okrem iného na prehĺbenie a zdynamizovanie prepojenia základného a aplikovaného výskumu s orientáciou predovšetkým na materiálový výskum, ako aj na možnosti zapojiť do riešenia konkrétnych projektov najlepších a talentovaných poslucháčov tretích a štvrtých ročníkov inžinierskeho štúdia. Spoločné styčné body bude hľadať firma i univerzita aj na poli riešenia spoločných projektov financovaných z európskych fondov, pri ktorých sa, podľa slov Antona Čižmára, zužitkujú skúsenosti ľudí z praxe a znalosti a vedomosti odborníkov z akademickej obce.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...