Vyhľadávanie:

Podporili šesť projektov

Podporili šesť projektov

V tomto roku sa bude konať už 6. ročník pochodu Karpatská vandrovka

Karpatská vandrovka je turistický pochod zameraný na získavanie finančných prostriedkov na rozvoj východného Slovenska. Je to 50-kilometrový pochod po hrebeni Volovských vrchov, ktorého sa dobrovoľne zúčastňujú nielen priatelia prírody a aktívni športovci, ale aj rekreační turisti s veľkým srdcom. Každý účastník tohto pochodu daruje do Fondu Karpatskej vandrovky sumu 100 eur. Vlaňajší piaty ročník vandrovky prerozdelil 4 864,50 eur na projekty ozdravenia životného štýlu a aktívneho využitia voľného času.

Fond Karpatskej vandrovky podporil šesť projektov neziskových organizácií v rámci grantovej výzvy Máme radi východ. Vďaka podpore fondu sa členovia združenia Za rozvoj Hrušova spolu s obyvateľmi obce Nižný Hrušov vyberú počas každoročného turistického dňa na túru k známym mohylám a osadia informačné tabule. Občianske združenie Usmej sa na mňa zorganizuje letný tábor pre hendikepované deti a OZ ĎAKUJEM - "PAĽIKERAV" bude prezentovať odlišnú rómsku kultúru v dedinách s rómskym i nerómskym obyvateľstvom. Kynologický klub Biely tesák vybuduje multifunkčné ihrisko pre psie športy, Únia žien Slovenska - krajská organizácia v Prešove použije financie na športové aktivity pre sociálne slabšie rodiny a Občianske združenie Rozvoj regiónov na projekt Nezabudnime na rok 1944.

"Počet účastníkov vandrovky z roka na rok stúpa, čo nás veľmi teší," hovorí Katarína Minárová, riaditeľka Karpatskej nadácie a dodáva: "Začínali sme v roku 2010 s trinástimi nadšencami na štarte. Vlani ich už bolo šesťdesiatdva. Aj to je dôkazom, že netradičné formy darovania a podpory dobrej veci majú svoje miesto už aj na Slovensku."

Šiesty ročník Karpatskej vandrovky sa v tomto roku uskutoční v sobotu 19. septembra 2015.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...