Vyhľadávanie:

Pohár zostal doma

Pohár zostal doma

Dorastenci HC Košice sa v Steel aréne stali víťazmi Memoriálu Ladislava Trojáka

Tri dni bojovalo kvarteto dorasteneckých hokejových družstiev zo Zvolena, Banskej Bystrice, Liptovského Mikuláša a z usporiadajúceho klubu HC Košice v jubilejnom 30. ročníku Memoriálu Ladislava Trojáka. Cenná trofej zostala v Košiciach a to zásluhou mladých domácich hokejistov, ktorí v turnaji nenašli premožiteľa.

Zverenci trénera Vladimíra Sviteka zdolali v úvodnom zápase Liptovský Mikuláš 4:2 (0:0, 3:1, 1:1), góly nášho celku zaznamenali: Lenďák, Magic, Kohutiar a Halás. V druhom stretnutí vyhrali nad Banskou Bystricou 6:3 (1:0, 3:2, 2:1), dva góly strelil Halás, po jednom pridali Kohutiar, Pinďár, Boltun a Podsedlý. V záverečnom súboji medzi Košicami a Zvolenom sa zrodila remíza 1:1 (0:0, 1:1, 0:0), gól nášho celku strelil Dóci.

Na 2. mieste skončilo mužstvo z Liptovského Mikuláša, na tretej priečke sa umiestnili dorastenci z Banskej Bystrice a bez víťazstva zostali na 4. mieste mladí hokejisti zo Zvolena. Organizátori na záver vyhlásili a odmenili najlepších hráčov. Najlepším brankárom sa stal Duchoň z Liptovského Mikuláša, za najlepšieho obrancu bol vyhlásený náš Varholík, najlepším útočníkom bol Bíreš z Banskej Bystrice a cenu pre najlepšieho hráča turnaja prevzal talentovaný hokejista domáceho celku Kohutiar.

Tréner dorastencov HC Košice V. Svitek bol pochopiteľne s týmto úspechom spokojný. Po turnaji ohodnotil vystúpenie svojich zverencov slovami: "Z kádra družstva, ktoré vlani získalo majstrovský titul, nám odišlo do tímu juniorov niekoľko hráčov. Viacerí z nich sú vekovo ešte dorastencami a tak si ich budeme môcť v priebehu súťaže vypožičať v majstrovských zápasoch. Víťazstvo na turnaji sme nepovažovali za najdôležitejšie. Chceli sme vyskúšať nových mladých hráčov a vybudovať si istý základ pred novou sezónou. S hrou chlapcov som spokojný a myslím si, že ukázali svoj potenciál."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...