Vyhľadávanie:

Polrok športových aktivít za nami

Polrok športových aktivít za nami

Rekreačná telovýchova a športové aktivity zamestnancov majú v našich železiarňach viac než 45-ročnú tradíciu. Na futbalových ihriskách, na hokejovom štadióne, v telocvičniach, halách, herniach, bežeckých tratiach, na turistických chodníčkoch, ale aj na zasnežených zjazdovkách či v lyžiarskej bežeckej stope, sa za tú dobu vystriedali tisícky športu chtivých železiarov a ich rodinných príslušníkov. Aktívni športovci akými boli Plachý, Holeček, Lukáč, Višnický, Plachetka, Oberle, Kaščák, Pavela, Šarišská a iní reprezentanti z bývalej TJ VSŽ s viac než 5 tisíc členmi, majú svojich pokračovateľov v súčasných firemných súťažiach a olympiádach.

Ak rátame počet ročníkov futbalových i hokejových majstrovstiev na štyri desiatky, potom môžeme smelo konštatovať, že jednotlivé športové odvetvia i podujatia sa z roka na rok udržiavali vďaka záujmu vždy nových organizátorov. Tí si popri svojej práci našli čas úspešne pokračovať v pyramíde súťaží podporujúcich zdravie našich zamestnancov. Pre tento cieľ sa v železiarňach v rôznych obdobiach vytvárali zo strany vedenia závodov, divíznych závodov a vedenia podniku, neskôr firmy, priaznivé podmienky na športovanie. Život priniesol aj do tohto vývoja významné zmeny. Okrem toho, že každoročne organizujeme naše športové súťaže, turnaje a olympiády, zo strany U. S. Steel Košice sa venuje veľká podpora športu v Košiciach i v samotnom regióne. Tak je to v prípade hokejového klubu, mužskej hádzanej, nohejbalu, basketbalu, ale podporujeme aj mládežnícky hokej a basketbal. Sponzorsky sa spoločnosť U. S. Steel Košice tiež podieľa na organizovaní rôznych atraktívnych žiackych a mládežníckych športových podujatí. Celoplošná podpora rozvoju individuálnych telovýchovných a športových aktivít, smerujúca k posilňovaniu zdravia našich pracujúcich, bola vyjadrená tiež vydaním poukážok RELAXPASS s využitím na ozdravovaciu sebarealizáciu. Ich vydaním sa uzatvára etapa obmedzených prenájmov telovýchovných objektov a rozširuje sa priestor organizovať si športové aktivity na individuálnej či kolektívnej báze.

V tomto roku je polrok športových aktivít v U. S. Steel Košice už za nami. Podobne ako v minulosti, aj v predchádzajúcich šiestich mesiacoch sme mali v športovom kalendári v každom mesiaci naplánované jedno športové odvetvie, ako aj dlhodobé majstrovstvá v hokeji a vo futbale. Športový rok začali futbalisti novoročným halovým turnajom manažérov, ktorého víťazom sa stalo kombinované mužstvo Podpora výroby + ZHD. Potom sme naplno rozbehli hokejový šampionát v rámci zimnej olympiády. Víťazstvo si vybojovali hráči z Vedenia, ktorí vo finále zdolali Vysoké pece 9:4. Vo februári sa uskutočnila v Hnileckej doline zimná olympiáda v behu na lyžiach a vyvrcholila na Jahodnej pretekmi v obrovskom slalome a v snowboarde. Zároveň bol už tradične organizovaný pre deti našich zamestnancov Detský zimný karneval. V marci sa konal stolnotenisový turnaj o majstra U. S. Steel Košice, apríl patril šampionátu v bowlingu a v mesiacoch máj - jún sa uskutočnili v rámci letnej olympiády futbalové majstrovstvá. Majstrovský titul si vybojovali futbalisti z Energetiky, ktorí po nerozhodnom výsledku 1:1 vo finále s Dopravou vyhrali až na pokutové kopy 4:2. V uplynulom mesiaci si na dvorcoch tenisového areálu v mestskom parku zmerali sily dvojice v štvorhre manažérov. Zvíťazili Maďar s Bolfom, ktorí vo finále zdolali dvojicu Vrlák - Fodor a obidve finálové dvojice potom hrali na turnaji VIP v rámci Steelers Cupu na Aničke.

Druhý polrok nebude na športové aktivity o nič skromnejší. Dovolenkové obdobie by mali naši zamestnanci využiť individuálne na regeneráciu síl a svojho zdravia tak, aby hneď v druhom septembrovom týždni sa v dňoch 8. - 9. 9. 2006 mohli zapojiť do súťaží XVI. ročníka Letnej olympiády USSK. V októbri máme v pláne odštartovať dlhodobé majstrovstvá v basketbale a po nich začiatkom budúceho roka by sa mal už v Steel Aréne konať náš každoročný hokejový šampionát v rámci zimnej olympiády 2007.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...