Vyhľadávanie:

Pomoc na pravom mieste

Pomoc na pravom mieste

Nadácia U. S. Steel Košice už podporila stovky talentovaných detí

Nadácia U. S. Steel Košice počas svojej štrnásťročnej existencie podporila stovky rôznorodých projektov. Či už v oblasti školstva, zdravotníctva, vedy, vzdelania, humanity, charity, kultúry alebo na úseku ochrany a tvorby životného prostredia. Pomohla organizáciám, inštitúciám s rozličným zameraním, ale aj ľuďom s ťažkým osudom a v zložitej životnej situácii. Ako vnímajú nadačnú podporu jej konkrétni adresáti?

Patria k nim aj mladí ľudia zaradení do firemného štipendijného programu, v rámci ktorého spoločnosť U. S. Steel Košice podporuje v štúdiu na vysokých školách a univerzitách talentovaných študentov zo sociálne znevýhodneného prostredia a od roku 2007 aj deti zamestnancov košickej oceliarne. Od roku 2004 už poskytla viac než dvestošesťdesiat štipendií, vďaka ktorým mohli mladí ľudia rozvíjať svoju kariéru a byť prínosom pre spoločnosť.

Medzi nimi je tiež vysokoškolák, budúci hutnícky inžinier Róbert Lapčák, ktorý, ako nám prezradil, sa spolu s otcom o možnostiach štipendijného programu dozvedel z webových stránok spoločnosti a taktiež z informácií známych - zamestnancov U. S. Steel Košice.

„Podporu Nadácie U. S. Steel Košice vnímame aj ako pridanú hodnotu pre región, keďže pomáha v rôznych oblastiach. Aj vďaka tomu naše mesto napreduje a zlepšujú sa podmienky pre jeho obyvateľov. Vďaka Nadácii U. S. Steel Košice je pomoc vždy na pravom mieste,“ konštatuje Róbert, ktorého otec je súčasťou spoločnosti U. S. Steel Košice od apríla 1996. Pracuje v divíznom závode Oceliareň 2.

„Som študentom Hutníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach, odbor Integrované systémy riadenia, ktorý sa zaoberá kvalitou produkcie a integrovanými manažérskymi systémami. Tento študijný program som si vybral pre širokú uplatniteľnosť po skončení štúdia a jeho atraktivitu. Štúdium ma baví, môžem povedať, že sa učím rád a darí sa mi dosahovať výborné výsledky. Spomenul by som prvé miesto v súťaži v rámci Študentskej vedeckej odbornej konferencie Metalurgia 2015, kde v sekcii integrované systémy riadenia bola moja práca ohodnotená ako najlepšia práca študenta 1. ročníka inžinierskeho štúdia. Po skončení štúdia plánujem pracovať ako inžinier kvality a dúfam, že raz aj ja budem súčasťou spoločnosti U. S. Steel Košice,“ načrtol svoje plány do budúcnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...