Vyhľadávanie:

Pomoc pre hutníkov s ochorením zraku

Pomoc pre hutníkov s ochorením zraku

Unikátny zdravotnícky prístroj americkej výroby GDx na vyšetrenie nervových vlákien sietnice oka a zistenie stupňa ich anatomického poškodenia, na zakúpenie ktorého prispela zo svojich prostriedkov Nadácia U. S. Steel Košice, už slúži svojmu účelu. Aj vďaka štedrosti košických oceliarov, ktorí venovali svoje dve percentá zo zaplatenej dane na jej účet. V zdravotníckom zariadení Mikrochirurgia oka, pracovisku jednodňovej očnej chirurgie, ktoré sídli na Námestí mladých poľnohospodárov 1 v Košiciach-Barci, sa už diagnostike na tomto prístroji podrobili prví pacienti. Už nemusia za vyšetrením cestovať z celého Slovenska do hlavného mesta.

"Pre zamestnancov U. S. Steel Košice starších ako 40 rokov, ktorí prejavia záujem, budeme na základe dohody so spoločnosťou USSK počas troch rokov poskytovať vyšetrenie na tomto prístroji len za 50-korunový doplatok," informuje oftalmológ František Dabóczi. "Tým, u ktorých bol diagnostikovaný glaukóm, ľudovo povedané zelený zákal alebo je u nich podozrenie, že túto chorobu môžu mať, budeme poskytovať po dobu ôsmich rokov zdravotnícku starostlivosť bezplatne. Budeme tiež uskutočňovať operácie zamestnancov spoločnosti proti glaukómu, a to bez doplatku pacientov." Konštatoval tiež, že košickí hutníci budú mať nasledujúcich päť rokov 10-percentnú zľavu pri úhrade všetkých ďalších výkonov poskytovaných klinikou a hradených pacientom. To všetko bez ohľadu na zdravotnú poisťovňu zamestnanca U. S. Steel Košice.

Na prvú návštevu a vyšetrenie, ako dodal František Dabóczi, sa treba objednať na telefónnom čísle 728 71 27, 0915 902 057, a to počas ordinačných hodín, ktoré sú od 8.00 do 16.00 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...