Vyhľadávanie:

Pomoc pre malé a stredné firmy

Pomoc pre malé a stredné firmy

V Komárovciach do jesene vyrastie Podnikateľský dom

Základný kameň Podnikateľského domu položili minulý týždeň v piatok, 28. apríla, za účasti ministra výstavby a regionálneho rozvoja SR László Gyurovszkého, v neďalekých Komárovciach, ktoré spolu s Veľkou Idou, Cesticami, Rešicou, Buzicou, Nižným a Vyšným Láncom, Perínom - Chymom tvoria mikroregión Združenia obcí údolia Kaňapty. Na projekte vybudovania podnikateľského domu participuje aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

"Stavba je financovaná z viacerých zdrojov," informoval starosta Komároviec a predseda Združenia obcí údolia Kaňapty Alexander Szaniszló. "Sedemdesiat päť percent prostriedkov na jej realizáciu sme získali z grantu Európskej únie - Phare, dvadsať percent tvorí príspevok zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky a zvyšných päť dali dohromady obce nášho združenia. Podnikateľský dom, ktorého výstavba bude stáť približne 12 miliónov korún, chceme odovzdať do užívania už na jeseň v tomto roku, v septembri."

Podľa koordinátora projektu Romana Kardoša cieľom je podporiť malé a stredné podnikanie v tejto lokalite, ktorú trápi vysoká miera nezamestnanosti. "Podnikateľský dom bude slúžiť nielen na prenájom miestností pre začínajúcich a už zabehnutých podnikateľov, ale v budúcnosti aj na poskytovanie služieb v oblasti právneho či ekonomického poradenstva, čo by malo vytvoriť priestor pre zakladanie firiem na oboch stranách hranice." Zámerom je vytvoriť akúsi tripartitu medzi Podnikateľským domom v Komárovciach, Podnikateľským inkubátorom v Moldave nad Bodvou, ktorý má vzniknúť na základe iniciatívy Združenia obcí údolia Bodvy a už existujúcim podobným subjektom na maďarskej strane v meste Encs, na zriadení ktorého spolupracovalo Združenie obcí údolia Kaňapty. "Budeme si navzájom pomáhať. Ak napríklad bude chcieť slovenský podnikateľ umiestniť svoje výrobky alebo služby v Maďarsku, tu dostane radu, ako treba postupovať, a naopak."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...