Vyhľadávanie:

Pomohli sme deviatim neziskovým organizáciám

Pomohli sme deviatim neziskovým organizáciám

Dni dobrovoľníkov U. S. Steel Košice oslovili stovky ľudí dobrej vôle

Európsky rok dobrovoľníctva 2011 si košickí hutníci uctili naozaj príznačne. V rámci piateho ročníka firemného podujatia Dni dobrovoľníkov U. S. Steel Košice, ktoré bolo súčasťou celoslovenskej akcie Naše mesto - Naše Košice, pomáhali v piatok 17. júna a v sobotu 18. júna deviatim košickým organizáciám s verejnoprospešnými aktivitami. Zapojilo sa do nich viac než päťsto zamestnancov U. S. Steel Košice, jej dcérskych spoločností, partnerských inštitúcií, ako aj štipendistov košickej oceliarne.

Podujatie odštartovala Hutnícka kvapka krvi. Darovať najvzácnejšiu tekutinu na svete prišlo do hematologicko-transfúziologického oddelenia šačianskej nemocnice osemdesiatpäť dobrovoľníkov, viacerí tiež využili možnosť a zapojili sa do zbierky oblečenia, obuvi a ďalších domácich potrieb pre charitné organizácie. Vďaka ľuďom, ktorí neváhajú v prospech iných a dobrej veci nezištne venovať svoj voľný čas a prácu, sa podarilo urobiť kus dobrej roboty v Autistickom centre Rubikon v Myslave, zoologickej i botanickej záhrade, Ekologickom vzdelávacom centre SOSNA v Družstevnej pri Hornáde, útulku pre zvieratá pri Haniske či materskej škole pre hendikepované deti na Ľudovej ulici v Košiciach. Za nezištnú pomoc patrí všetkým srdečné poďakovanie. Hutníci opäť ukázali, že im dobrovoľníctvo nie je cudzie, že sú ochotní podporiť tých, ktorí pomoc potrebujú.

Vlaňajšia dobrovoľníčka roka Dagmar Kredatusová vyžrebovala spomedzi všetkých účastníkov tohtoročného podujatia troch dobrovoľníkov, ktorí prežijú spolu so svojimi rodinami pekný víkend v Medzeve.

Na chvíle oddychu sa so svojimi blízkymi, od 9. do 11. júla, môžu tešiť Milan Seman z DZ Doprava, Pavol Petráš z DZ Mechanika a Miroslav Čajka z DZ Radiátory a rúry. Potrebné informácie výhercom poskytne Ľ. Šoltésová na t. č. 3 4250 alebo 0917 704 112.

Dni dobrovoľníkov 2011 organizoval útvar Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...