Vyhľadávanie:

Pomohli sme rozdávať radosť

Pomohli sme rozdávať radosť

Zásielka šatstva, kníh a hračiek našla svojich prvých adresátov

Vedzte, že ak ste sa rozhodli zapojiť do zbierky šatstva, kníh a hračiek, ktorú pred niekoľkými dňami iniciovala manželka prezidenta U. S. Steel Košice Susan Lohrová, urobili ste dobrú vec. Prvá zásielka škatúľ plných darovaných vecí už našla svojich prvých adresátov. V pondelok sa im potešili v dvoch detských domovoch - v Remetských Hámroch a v Podolínci... Prvou zastávkou Susan Lohrovej bol detský domov v Remetských Hámroch. Žije tu v dobrých rukách ujov a tiet vyše päťdesiat detí, najmladší Marcelko má len štyri mesiace, najstarší, David, bude mať čoskoro jedenásť. Transformácia zariadenia na rodinný typ výchovy prospela, podľa slov riaditeľky detského domova Tatiany Soročinovej, predovšetkým deťom.

"Zatiaľ sme vytvorili dve desaťčlenné rodinky, jedna obýva poschodie domova, druhá samostatný domček, v ktorých sa učia rodinnému spôsobu života - variť, upratovať, prať. Všetko to robia spolu s tetami a ujami sami. A tiež sa učia rozhodovať o využívaní voľného času, môžu si tam priviesť kamarátov..." Nechýbajú, dodáva, rôzne výchovné programy, ktoré pomáhajú orientovať sa a žiť v spoločnosti, keď už nebudú pod ochrannými krídlami svojich druhých mám. Podobne ako v iných detských domovoch, aj tu sa boria s nedostatkom financií. Aj preto sa veciam, ktoré zozbierali košickí hutníci, potešili. Rovnako ako v Podolínci, kde v skromných podmienkach budovy kláštora našlo útočisko 66 chlapcov a dievčat. Chovankyne detského domova na znak vďaky zaspievali dojatej Susan Lohrovej niekoľko pesničiek. Zatiaľ je to pre deti tajomstvom, no už možno onedlho sa im splní niektoré zo želaní. Ale o tom až nabudúce.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...