Vyhľadávanie:

Pomôžme onkológii!

Pomôžme onkológii!

"Treba veriť, že bude už len dobre. Keď som si pred šiestimi rokmi nahmatala v prsníku hrčku, oblial ma studený pot. V mysli sa mi premietli posledné chvíle mojich dvoch milovaných bratov... Rudo mal štyridsať, bol úspešným mužom. Jeho životom bola práca. Nenašiel si čas ani na založenie vlastnej rodiny. Odsťahoval sa už dávnejšie do iného mesta, pravidelne sme sa však stretávali, navštevovali... Aj keď bol veľmi zaneprázdnený, vždy si našiel čas. Až raz nám jeho kolega zatelefonoval, že leží v nemocnici. Dnes, vo svete mobilov, sa zdá neuveriteľné, že sme sa o tom dozvedeli až o týždeň. Keď nám lekár oznámil tú strašnú správu, nevedeli sme sa so súrodencami, bolo nás deväť, spamätať. Rakovina hrtana. Nádej? Pokrčenie plecami. Vraj, ťažko povedať. Choroba postúpila... Je to už pätnásť rokov čo sme ho odprevadili na poslednej ceste. A o necelé dva roky za ním odišiel s rovnakou diagnózou jeho skvelý brat František, murár, ktorého šikovné ruky a grift poznalo široké okolie..."

Keď si pani Mária vypočula konečnú diagnózu v svojom prípade, takmer to nezvládla. Zhubný nádor v prsníku! "Podľahla som depresii. Ale len nakrátko. Uvedomila som si, že mám doma tri nezaopatrené deti, že musím bojovať. Aj keď som spočiatku v dobrú budúcnosť neverila. Prekonať psychické problémy mi pomohla rodina, priatelia, ale hlavne lekári. Teraz viem, že na rakovinu sa nemusí umrieť. Operácia, vravel mi po nej už na izbe lekár, dopadla dobre... Verím, že to tak aj ostane. Pravidelne chodím na prehliadky, zatiaľ je všetko v poriadku." Príbeh pani Márie, s ktorým sa nám zdôverila, nie je, žiaľ, ojedinelý. Počet ľudí s onkologickým ochorením stúpa aj na Slovensku...

Hutníci poskytli už niekoľko dôkazov o tom, že im osud chorých ľudí, dospelých i detí, nie je ľahostajný. Pekným dôkazom je tradícia predvianočných finančných zbierok, do ktorých sa zapájajú vďaka svojmu humánnemu cíteniu. Výťažok z nich už pomohol nejednému zdravotníckemu zariadeniu v našom meste.

Cieľom finančnej zbierky, ktorú sa rozhodlo vyhlásiť vedenie spoločnosti U. S. Steel Košice v tomto roku, je pomôcť Východoslovenskému onkologickému ústavu v Košiciach pri nákupe prístrojov a zariadení, ktoré umožnia skvalitniť náročné operácie nádorových ochorení. Pomôžme pri zadovážení dvoch anestéziologických prístrojov a operačného stola!

Prispieť 100 korunami, prípadne inou sumou, môže každý zo zamestnancov spoločnosti U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností formou zrážky zo mzdy za mesiac november 2007, čo potvrdí svojím podpisom na osobitnom formulári, ktorý je k dispozícii na každom pracovisku. Podobne ako v predošlých rokoch, aj tentoraz rovnakú sumu, akou bude výťažok zo zbierky, pridá spoločnosť U. S. Steel Košice a Nadácia U. S. Steel Košice, takže sa naša pomoc strojnásobí.

Spoločný dar bude predstaviteľom Východoslovenského onkologického ústavu v Košiciach odovzdaný, ako býva zvykom, na slávnostnom vianočnom benefičnom koncerte, ktorý sa uskutoční v Štátnom divadle Košice večer, 7. decembra 2007. Pomôžme chorým ľuďom a v podstate i sami sebe.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...