Vyhľadávanie:

Populárne Letné športové hry U. S. Steel Košice aj v tomto roku

Populárne Letné športové hry U. S. Steel Košice aj v tomto roku

Registrácia sa už začala

Členovia organizačného výboru XXIV. ročníka Letných športových hier U. S. Steel Košice majú v týchto dňoch plné ruky práce s prípravou súťaží v trinástich športových odvetviach a sprievodných akcií tohto veľkolepého podujatia, ktoré sa uskutoční v dňoch 4. – 6. septembra 2014. V tomto roku je do letných športových hier zaradených štrnásť športov, ale pretože turnaj vo futbale, na ktorom si titul vybojovali futbalisti Vysokých pecí, odohrali ešte v máji, súťažiť sa bude v trinástich športoch. Dvanásť z nich sa uskutoční v spomínanom termíne, trinásta súťaž v golfe je na programe o týždeň neskôr, v nedeľu 14. septembra na greenoch 9-jamkového areálu v Malej Ide.

Staronovým športom v tomto roku bude po dvojročnej prestávke nohejbal. Turnaj pri nízkej sieti sa uskutoční vďaka bývalému aktívnemu hráčovi a nadšencovi tohto športu Vladimírovi Strojnému z Labortestu.

Už tradične sa veľkej popularite teší zápolenie v bowlingu, o čom svedčí každoročný veľký počet štartujúcich jednotlivcov a trojčlenných družstiev. Tohtoročná súťaž sa začne už vo štvrtok 4. septembra o 16. hodine v Bowling Pube na triede KVP. V rovnaký deň odohrajú v hale Cassovia badminton spot na Južnom nábreží č. 13 aj prvé zápasy v bedmintone. V piatok 5. a v sobotu 6. septembra budú na ihrisku atletického štadióna ŠK Akademik TU Košice na Watsonovej ulici prebiehať súťaže v malom futbale, v herni TJ Lokomotíva v Čermeli v stolnom tenise a na dvorcoch Slávie UPJŠ na Medickej a na Terase za Spoločenským pavilónom v tenise. Dva dni budú bojovať aj mix družstvá volejbalistov v telocvičniach UPJŠ na Medickej. Piatok bude patriť tiež slávnostnému ceremoniálu otvorenia hier. Začne sa o 15.15 hod. na štadióne Technickej univerzity v Košiciach na Watsonovej ulici, kde okrem iného zložia pretekári slávnostný sľub a rozhorí sa hutnícky oheň.

Ďalšie súťaže jednotlivcov a družstiev sa uskutočnia v sobotu. Ráno o 8. hodine rozohrajú na dvorcoch DPMK na Bardejovskej ulici svoj turnaj nohejbalisti. O 9.15 hod. bude štart in-line korčuliarov pri AB vo Vstupnom areáli USSK a päť minút po nich, o 9.20 hod. odštartujú na 10 km trať bežci. Cieľ týchto pretekov bude pod mostom na Myslavskej ceste v Košiciach. Na 10.15 hod. je naplánovaný štart cyklistickej časovky z Myslavskej cesty na most do USSK a späť do Košíc. Na ihrisku TU Košice na Vysokoškolskej ulici sa uskutočnia v sobotu dopoludnia zápasy v softbale a až do popoludňajších hodín budú trvať partie šachistov v herni pod strechou tribúny atletického štadióna TU Košice na Watsonovej ulici. Slávnostné vyhodnotenie výsledkov a odovzdávanie cien trom najlepším jednotlivcom i kolektívom sa uskutoční v sobotu 6. septembra o 18. hodine v Jumbo centre.

Prihlášky do súťaží jednotlivcov i družstiev sú, spolu s organizačným zabezpečením letných športových hier, umiestnené na intranete (stránka šport). Záujemcovia sa už teraz môžu prihlásiť u vedúcich športov určených pre prípravu letných športových hier (zoznam uverejňujeme v dnešnej OV). Termín prihlášok je do 25. augusta 2014. O deň neskôr, 26. augusta, sa uskutoční prvé zasadnutie organizačného výboru, na ktorom všetky zoznamy štartujúcich skompletizujú. Súťažiaci v golfe sa môžu prihlásiť do 8. septembra 2014.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...