Vyhľadávanie:

Portréty Karola Kállaya

Portréty Karola Kállaya

Portréty

Portréty Karola Kállaya môžete v týchto dňoch obdivovať vo FotoGalérii NOVA v Košiciach. Svetovo uznávaný fotograf sa prezentuje vyše štyridsiatimi čierno bielymi i farebnými fotografiami portrétov významných, najmä umeleckých osobností Slovenska. Mnohé z nich vznikli pred viac ako päťdesiatimi rokmi.

Pohľad do tvárí známych výtvarníkov, spisovateľov, hudobníkov, režisérov, duchovných, ale i politikov, z ktorých niektorí už nie sú medzi nami, vyvoláva emócie a núti zamyslieť sa nad ich životom, prácou i odkazom. Portréty sú viac ako iba verným odrazom tvárí, nesú v sebe posolstvo konkrétnej osobnosti.

Hoci sa autor pre zaneprázdnenosť z minulo týždňovej vernisáže ospravedlnil, priaznivci dobrej fotografie nemusia byť sklamaní. Fotograf prisľúbil pricestovať do nášho mesta ešte v tomto roku. Na plánovanej besede bude mať určite čo povedať všetkým, ktorým učaroval fotoaparát. Okrem určitého talentu a vzťahu k fotografii, zvykne vravievať, je dôležité vzdelávať sa, a to v každej oblasti. Prázdny človek, hovorí, robí prázdne fotografie. Fotografické vzdelanie nie je natoľko dôležité, ako kultivovanosť a inteligencia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...