Vyhľadávanie:

Poslednú hodinovú mzdu venovali deťom

Poslednú hodinovú mzdu venovali deťom

Detský domov
Suma, ktorú vyzbierali zamestnanci spoločnosti Refrako, poteší osemdesiatdva detí žijúcich v Detskom domove v Košickej Novej Vsi.

O svojich veľkých srdciach a záujme o ľudí potrebujúcich pomoc presvedčili železiari už neraz. Najčastejšie sú to deti, ktoré nás nenechávajú ľahostajnými. Deťom sa rozhodli pomôcť aj zamestnanci spoločnosti Refrako, ktorí v rámci poslednej hodinovej mzdy vyzbierali v roku 2004 dvadsaťtisíc korún. Peniaze venovali Detskému domovu v Košickej Novej Vsi. "V našom domove žije 82 detí vo veku od päť do dvadsaťtri rokov. Útočisko tu nachádzajú deti z ulice, či také, ktorých rodičia prišli o prácu a následne o byt," povedala na našej štvrtkovej návšteve domova vedúca výchovy Iveta Koreňová. Detský domov nemá možnosť financovať všetky výdaje zo svojho skromného rozpočtu. Aj v Košickej Novej Vsi minulého roku prešli na nový systém rodinného typu, čo nepochybne vyžaduje nemalé prostriedky.

"Ak rozpočet nestačí, použijeme prostriedky získané od sponzorov. Či už na kúpu zariadenia alebo záujmovú činnosť detí. Práve na ňu by sme chceli použiť peniaze, ktoré nám venovali vaši zamestnanci. Aby mohli ísť deti napríklad do kina, čo už v dnešnej dobe nie je lacná záležitosť. Zariadeniam, ako je naše, ľudia venujú pozornosť predovšetkým pred Vianocami," opisuje situáciu Iveta Koreňová, "deti však prežijú v domove celučičký rok. Nedokážeme splniť všetky ich potreby, no zaslúžia si minimálne našu pozornosť aj v období, keď nie sú sviatky."

Symbolický šek so sumou 20 tisíc korún v mene zamestnancov spoločnosti Refrako koncom minulého týždňa odovzdali Juraj Mondík, obchodný riaditeľ a konateľ spoločnosti a Július György, predseda OZ Metalurg, Refrako.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...