Vyhľadávanie:

Posledný májový deň patril veľkej rodine železiarov

Posledný májový deň patril veľkej rodine železiarov

Family Safety Day privítal bezmála štyri a pol tisíc návštevníkov

Bezmála štyri a pol tisíc železiarov a ich rodín sa stretlo v sobotu 31. mája 2014 v areáli U. S. Steel Košice na treťom ročníku firemného podujatia Kde pracuje môj otec, moja mama? Family Safety Day. Veľkých i malých návštevníkov, pre ktorých bolo podujatie aj príležitosťou osláviť Medzinárodný deň detí, neodradilo ani nie práve ideálne počasie. Fúkal studený severák, ale nepršalo a to bolo, podľa slov mnohých, ktorí merali cestu do huty, najdôležitejšie.

Prví hostia, plní očakávaní, čo tohtoročný rodinný deň prinesie, sa objavili pri vchode už dobrú polhodinu pred slávnostným otvorením akcie. Prichádzajúcim vyhrávala do kroku dychová hudba Kodurka, obľúbené rozprávkové bytosti vítali deti, zoradené autobusy čakali na záujemcov o prehliadky podniku, pripravené boli aj tímy v prezentačných stanoch, rovnako ako väčšina atrakcií. Osemhodinový program sa mohol začať. Pätnásť minút po deviatej hodine sa všetkým z pódia prihovorili prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke, predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš a generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu a REACH Mark T. Salo. Slávnostné otvorenie podujatia sledoval aj hosť z Pittsburghu, generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu práce United States Steel Corporation Jeffery R. Dierdorf. Rečníci vo svojich príhovoroch pripomenuli dôležitosť a význam bezpečnosti pri práci pre osadenstvo oceliarskej firmy a vyzdvihli nosnú tému podujatia - sme jedna veľká rodina. V súvislosti s tým George F. Babcoke zdôraznil: "U. S. Steel Košice robí všetko pre to, aby sme sa všetci vracali domov k svojim rodinám v poriadku," a Mark T. Salo dodal: "Bezpečnosť sa nezačína vchodom do fabriky, začína sa už doma, keď sme spolu so svojimi rodinami. Používame okuliare keď niečo robíme, pripútavame sa v aute... Návyky odovzdávame aj svojim deťom a pričiňujeme sa tak o to, aby si aj oni mohli vychutnávať bezpečný život."

Len čo odzneli posledné slová so želaním príjemne prežitého dňa, rozkrútil sa kolotoč zábavy i poučenia. Najväčší záujem pútali prehliadky podniku, či už autobusová po areáli firmy, alebo priamo k teplej širokopásovej trati v divíznom závode Teplá valcovňa. Využilo ich bezmála 2 400 zamestnancov a ich najbližších. Plno bolo aj pri viac ako dvoch desiatkach atrakcií, ktoré priťahovali pozornosť nielen na parkovisku, ale aj na náprotivnej zelenej lúke.

Na vydarenom podujatí, ktoré má z roka na rok viac priaznivcov a záujemcov, má zásluhu takmer päťsto organizátorov z U. S. Steel Košice i externého prostredia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...