Vyhľadávanie:

Posledný zápas roka doma so Žilinou

Posledný zápas roka doma so Žilinou

Vojaci z Trenčína prerušili Košičanom sériu neporaziteľnosti na ľade súpera

V hokejovej extralige bola v uplynulom týždni reprezentačná prestávka, počas ktorej hokejisti Slovenska štartovali na turnaji vo Švajčiarsku. Tréner našej reprezentácie Glen Hanlon dal okrem iných príležitosť obliecť reprezentačný dres aj trojici hokejistov z nášho majstrovského tímu: brankárovi Hudáčkovi, obrancovi Deylovi a útočníkovi Draveckému.

Už včera, v utorok 21. decembra, pokračovala naša najvyššia hokejová súťaž stretnutiami 36. kola. Košičania sa v ňom predstavili na ľade súpera v Banskej Bystrici, ktoré sa skončilo po uzávierke tohto čísla Ocele východu. Na ľade súperov sa hokejistom HC v tejto sezóne darí, veď od 7. septembra 2010, keď prehrali v Bratislave so Slovanom 0:2, nenašli dlhých 94 dní na ľade súperov premožiteľa. Až prišiel piatok 10. decembra a úspešná séria sa skončila. Prerušili ju vojaci v Trenčíne, ktorí ukončili po pätnástich víťazných zápasoch neporaziteľnosť Košičanov na ľade súpera po výsledku 4:1. "Nehrali sme dobre a bolo to pre nás ponaučenie, že hokej sa hrá na góly a my sme dokázali z množstva šancí streliť len jeden," poznamenal vtedy po zápase tréner Rostislav Čada a dodal: "K úspešnému výsledku nám chýbali tri atribúty. Efektivita streľby, dôraz v útočnom pásme a agresivita v zakončení."

Všetky tieto herné zbrane hokejistom HC Košice nechýbali už v nasledujúcom domácom zápase so Skalicou, ktorú v nedeľu 12. decembra v Steel aréne deklasovali 8:2. Na prehru v Trenčíne teda hráči rýchlo zabudli a opäť sa predviedli vo výbornom svetle. Celých šesťdesiat minút hrali vo vysokom tempe, vypracovali si množstvo gólových príležitostí a čo bolo dôležité, dokázali sa presadiť v koncovke. Najprv Dravecký zavelil dvoma gólmi do útoku, potom sa k nemu pridal kapitán Bartoš, ktorý zaznamenal hetrik. Bol to jeho zápas, v ktorom okrem troch gólov si do tabuľky produktivity pripísal aj dve asistencie. "Tešia nás nielen body, ale samozrejme víťazstvo, pretože Skalici sa u nás v Steel aréne v posledných štyroch stretnutiach darilo a vždy tu vyhrali. Prehrať po piaty raz s týmto súperom sme si nemohli dovoliť už kvôli našim fanúšikom. Tých sme chceli v poslednom domácom zápase pred vianočnými sviatkami potešiť, čo sa nám aj podarilo," konštatoval šťastný strelec Peter Bartoš.

So starým rokom sa naši hokejisti rozlúčia medzi sviatkami vo štvrtok 30. decembra domácim súbojom so Žilinou. Zápas sa začína o 17.30 hod. Po Novom roku však extraliga pokračuje rýchlym tempom, pretože už v utorok 4. januára 2011 sa Košičania doma stretnú s Nitrou a v piatok 7. januára opäť v Steel aréne so Zvolenom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...