Vyhľadávanie:

Postupujúci finalisti to nemali ľahké

Postupujúci finalisti to nemali ľahké

V hokejovom olympijskom turnaji sme videli dramatické semifinálové súboje

V piatok 4. februára sa na ľade zimného štadióna v Čermeli odohrali dve semifinálové stretnutia ZHD - Vedenie a Vysoké pece - SVa. Už samotná účasť mužstva Hutníckej druhovýroby v semifinále, do ktorého postúpila z prvého miesta A skupiny, bola príjemným prekvapením. Aj keď ďalší traja semifinalisti už s postupom medzi kvarteto najlepších mali z minulosti svoje skúsenosti, šance na postup do finále sa v kuloároch dávali práve hokejistom ZHD. Napokon im v súboji s Vedením postup ušiel o vlások a o druhom postupujúcom medzi VP a SVa sa rozhodlo až po trestných strieľaniach. V boji o bronzové medaily budú v utorok 15. februára o 18.30 h. bojovať Hutnícka druhovýroba - Studená valcovňa a vo finále o 20.15 h. sa v boji o titul stretnú Vysoké pece s Vedením.

Semifinále

Hutnícka druhovýroba - Vedenie 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Zápas začali aktívnejšie domáci, ktorí mohutne povzbudzovaní svojimi najvernejšími fanúšikmi boli bližšie ku gólu, lenže v koncovke sa im nedarilo. Na druhej strane hostia hrali o niečo opatrnejšie a vsadili na rýchle protiútoky. V 6. minúte im taktika vyšla, keď nikým nekrytý Kováč otvoril skóre 0:1. Netrvalo dlho a kým sa domáci z tohto úderu spamätávali, hostia udreli po druhý raz. Presnou strelou Veliký zvýšil vedenie hostí, čo mužstvo na chvíľu upokojilo. Až natoľko, že v snahe zvýšiť svoj náskok zabudli na zadné dvierka a snaživí domáci ich za to potrestali. Najlepší kanonier ZHD N. Ogurčák využil zaváhanie obrany súpera a znížil na 1:2.
Hokejisti Hutníckej druhovýroby v druhej časti stretnutia prevzali iniciatívu, častejšie zamestnávali brankára hostí a výsledkom ich tlaku bol vyrovnávajúci gól z hokejky Maňkoša. O všetkom sa rozhodlo až v záverečnej tretine. Obidve mužstvá zvýšili aktivitu a útoky sa striedali na obidvoch stranách. O postupe hostí rozhodla vydarená strela Velikého, ktorý strelil svoj druhý gól v zápase. V závere mali ešte šance domáci hráči N. Ogurčák, Maňkoš i Cmoriak, ale brankára Majorošiho sa im nepodarilo prekonať.

Vysoké pece - Studená valcovňa 2:2 (1:0, 0:2, 1:0), na trestné strieľania 2:1
Zápas dvoch vlaňajších finalistov sa skončil tým istým výsledkom ako vlani 2:2, lenže vtedy na trestné strieľania vyhrali vysokopeciari 2:0. Teraz si po podobnom scenári vybojovali postup do finále. Blízko k postupu mali hostia z SVa, tí sa však museli uspokojiť s tým, že budú bojovať už len o bronzovú medailu. Hostia prekvapili domácich rýchlosťou i priamym ťahom na bránku, ale v koncovke im to nevychádzalo. Gólové šance Srnku, Hrabčáka i Žáka gólman vysokopeciarov Dragan hravo zlikvidoval. Domáci hru postupne vyrovnali a v 10. minúte sa zásluhou strely Fediča dostali do vedenia. Hostí to vyburcovalo v druhej tretine k ešte väčšej ofenzíve a výsledkom ich tlaku bol vyrovnávajúci gól, ktorý strelil Bačo.
Valcovači naďalej trpezlivo napádali hráčov domácich už v ich obrannej tretine a vyplatilo sa im to. V 13. minúte vykorčuľoval až k mantinelu za pukom brankár Dragan, puk dobre nezasiahol a Hrabčák do prázdnej bránky dostal svojich do vedenia. Domáci však ani po tomto góle nerezignovali a keď sa už zdalo, že dôjde k prekvapeniu, domáci hráč Ondrejčo tvrdou strelou vyrovnal. Tréneri po zápase nominovali piatich hráčov, ktorí mali rozhodnúť o postupe svojho tímu v trestných strieľaniach. Začínali domáci a ich hráč Jabcon bol úspešný 1:0. Po ňom Bačo (SVa), Petrovičová (VP), ani Franc mladší (SVa) nedali. Ďalší v poradí Ondrejčo (VP) mieril presne a zvýšil na 2:0. Potom Žák (SVa) a Kelemeš (VP) nedali, ale Hrabčák (SVa) znížil na 2:1. A keď ani Fedič (VP) a posledný Srnka (SVa) neboli úspešní, postúpili vysokopeciari.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...