Vyhľadávanie:

Posvietime si na čierne skládky

Posvietime si na čierne skládky

Na kus reči s výhercami ekologickej súťaže

Na zvyšovanie ekologického povedomia zamestnancov U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností, zbieranie nápadov, kde by mohli byť hutníci pri zveľaďovaní životného prostredia aktívnejší i výmenu skúseností a podelenie sa s dobrými praktikami pri zachovávaní životného prostredia i pre budúce generácie bola zameraná ekologická súťaž Ocele východu a útvaru GM pre environment. Jej výhercovia, ako sme informovali, sú už známi.

Kompostovač vyhral Rastislav Šelepský z DZ Oceliareň, sady ekologických žiariviek Roman Jesenský z DZ Energetika, Stanislav Řihák z BSCe, Viera Behinová z DZ Servis a služby, dôchodca Vincent Novotný a František Gregor z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy.

Minulý týždeň v piatok, 18. septembra, prijali naše pozvanie na krátke stretnutie spojené s odovzdávaním cien. A našiel sa aj čas na debatu. Všetci, ako sa potvrdilo, majú k ochrane životného prostredia blízky vzťah. Stanislava Řiháka trápi stále sa opakujúce vypaľovanie trávy a spaľovanie biologického odpadu. Na príčine je podľa jeho názoru nielen chýbajúce ekologické zmýšľanie, ale i to, že ľudia v obciach nemajú vo väčšine prípadov kde smeti vyviezť. Vieru Behinovú, ktorá miluje prechádzky v lese, hnevá, čo všetko v prírode po sebe nezodpovední turisti nechávajú. "Kde sa pozriete, všade uvidíte plastové fľaše. Pritom v mnohých obciach existuje separovaný zber. Potrvá asi dlho, kým ľudia začnú rozmýšľať inak."

Na systémovom riešení problémov i na tom, že s environmentálnou výchovou treba začať už v útlom veku sa všetci zhodli. Rovnako tiež na tom, že východiskom môže byť pravidelná osveta, že netreba byť ľahostajným a na prehrešky voči životnému prostrediu poukazovať a na kompetentných miestach žiadať ich riešenie. Týka sa to napríklad i čiernych skládok. Tým, ktoré sme objavili v blízkosti areálu huty, sa budeme venovať v niektorom z najbližších vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...