Vyhľadávanie:

Potrápil ich dážď

Potrápil ich dážď

V Košiciach sa konal tretí ročník Velvet Run

Velvet Run má úspešne za sebou svoj tretí ročník. Populárne bežecké podujatie, určené pre ženy a dievčatá, sa, podobne ako pred rokom, konalo počas posledného prázdninového víkendu v dvoch najväčších slovenských mestách. Kým však v sobotu 31. augusta vládol v Bratislave príjemný slnečný deň, o dvadsaťštyri hodín neskôr v Košiciach to vyzeralo s počasím úplne inak.

Približne tridsať minút pred štartom sa spustil výdatný lejak, ktorý potrápil organizátorov i účastníčky behu. Aj napriek "vodnej sprche" sa presne o štvrtej hodine popoludní postavilo na štart vyše sto zástupkýň nežného pohlavia. Ešte predtým však dostali priestor aj oteckovia, ktorí sa predstavili v novej disciplíne - v behu s kočíkmi. Medzi účastníčkami Velvet Run-u nechýbala tradične ani skupina železiarok na čele s viceprezidentkou pre riadenie externých služieb a vzťahov Elenou Petráškovou. Medzi bežkyňami odhodlanými popasovať sa s päť kilometrovou traťou v lesoparku Anička boli napríklad aj slovenská reprezentantka v maratóne Katarína Berešová, viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová, či Miss Československa z roku 1989 Ivana Christová. Pre jej nadáciu ORIN PANACEA putoval tohtoročný finančný výťažok v hodnote 1532 eur, ktorý pomôže pri zriaďovaní novej záhrady v Detskej fakultnej nemocnici na bratislavských Kramároch a v Košiciach pri financovaní tzv. Happy terapie. Je určená pre deti, ktoré sú dlhodobo pripútané na nemocničné lôžka.

Napriek nepriaznivým daždivým podmienkam Velvet Run pokoril účastnícky rekord. Počas dvoch dní sa do behu zapojilo 643 žien a dievčat za výdatnej diváckej podpory v Bratislave a Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...