Vyhľadávanie:

Potrebujeme kvalifikovaných zamestnancov

Potrebujeme kvalifikovaných zamestnancov

Nový školský rok sa začal aj v SOU hutníckom

V pondelok 5. septembra sa otvorili školské brány i pre žiakov a študentov Stredného odborného učilišťa v Košiciach Šaci. Do školských lavíc tu zasadlo aj 204 prvákov, ktorí na základe dohody medzi vedením učilišťa a spoločnosťou U. S. Steel Košice, budú vnikať do tajomstiev odborov hutník-operátor, mechanik strojov a zariadení, mechanik číslicovej a riadiacej techniky, elektromechanik a mechatronik. Ak im štúdium pôjde dobre a budú dosahovať dobré výsledky, a to tak v teoretickej, ako aj praktickej časti vyučovania, môžu po absolvovaní výučby či už s maturitným vysvedčením alebo výučným listom, posilniť rady zamestnancov oceliarskej spoločnosti.

Na slávnostnom otvorení nového školského roka sa v tejto súvislosti po riaditeľovi Jozefovi Šablatúrovi prihovoril žiakom a ich rodičom aj vedúci odboru Personálne riadenie úseku viceprezidenta pre personalistiku a organizáciu a člen rady školy Miroslav Fedor. "Sme veľmi radi, že naša spoločnosť U. S. Steel Košice bude participovať na výchove a vzdelávaní svojich potencionálnych zamestnancov," povedal okrem iného.

"Potrebujeme kvalifikovaný zdroj pracovnej sily už aj vzhľadom na nové technológie, ktoré budú v najbližších rokoch uvedené do prevádzky." Vyslovil tiež presvedčenie, že mladí ľudia pochopia výzvu, ktorú majú pred sebou, úspešne absolvujú školu a využijú príležitosť uplatniť sa v špičkovej firme.

V dennej forme výuky bude navštevovať päť študijných a päť učebných odborov v SOU hutníckom dovedna bezmála 700 chlapcov a dievčat. Večerné maturitné štúdium 35 študentov, najmä z radov zamestnancov U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...