Vyhľadávanie:

Potulka Čermeľskou dolinou

Potulka Čermeľskou dolinou

Ešte stále tu máme lyžiarsku sezónu, tak sa teda vyberieme netradičnou cestou do ďalšieho lyžiarskeho strediska – na Jahodnú.

Od chaty Alpínka z konečnej zastávky autobusu č. 14 sa vyberieme po asfaltovej ceste a modrej značke. Za golfovým ihriskom na mostíku odbočíme doľava popri potôčiku, kde je cesta vyznačená žltou značkou. Stojí tu niekoľko chát a pri nich je cez potok malá hať, na ktorej je v zime krásna ľadová výzdoba. Pokračujeme po žltej značke. Lesná cesta sa postupne zužuje a nakoniec kráčame po strmom lesnom chodníku pomedzi stromy mladého lesa. Naskytajú sa nám občasné výhľady do Čermeľského údolia a tu si uvedomíme, aké krásne a rozľahlé lesy obklopujú naše mesto. Jediným nepríjemným miestom je asfaltová cesta na Jahodnú, cez ktorú musíme opatrne prejsť a ďalej pokračujeme lesným chodníkom a pri kríži sa pripojíme k zelenej značke vedúcej po prístupovej asfaltke na Jahodnú. Chvíľu kráčame po ceste a po pripojení červenej značky môžeme použiť chodník vedúci v lese po ľavej strane cesty a dostaneme sa priamo na parkovisko, ktoré je pod čajovňou lyžiarskeho strediska Jahodná.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...