Vyhľadávanie:

Pracovná vernosť je vzácna hodnota

Pracovná vernosť je vzácna hodnota

V závere roka pripravila spoločnosť U. S. Steel Košice štyri slávnostné večery jubilantov. Boli venované zamestnancom, ktorí dovŕšili významné pracovné jubileum - odpracovali v hute 30, 35, 40 a 45 rokov. Pozvanie dostalo spolu 723 pracovníkov zo všetkých divíznych závodov, úsekov, útvarov a dcérskych spoločností. Najviac dlhoročných pracovníkov prišlo z divíznych závodov Oceliareň (79), Studená valcovňa (75), Koksovňa (60) a Vysoké pece (56). Práve títo zamestnanci sú aj pre ostatných kolegov symbolmi pracovnej vernosti.  

Prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Jim Bruno spolu s viceprezidentmi, generálnymi manažérmi, riaditeľmi divíznych závodov, dcérskych  spoločnosti a predstaviteľmi odborovej organizácie na slávnostných večeroch v hoteli Doubletree by Hilton vyzdvihli významný podiel dlhoročných zamestnancov na budovaní firmy. „Každý úspešný rok v histórii hutníckej spoločnosti možno pripísať všetkým oslávencom a ich kolegom. Je občas ťažké presnejšie určiť, koľko tá či oná organizačná jednotka prispela k úspechu celej spoločnosti, no jednu vec viem určite. To, čo sme dosiahli tu, v Košiciach, by nebolo možné bez podstatnej podpory zo strany našich zamestnancov, bez ich oddanosti, inovácií, vynikajúcej pracovnej etiky a odhodlania uspieť. Musíme si priznať, že uspieť na súčasnom trhu a vo vysoko konkurenčnom prostredí nie je ľahké. Som však presvedčený, že vďaka zamestnancom, ako ste vy všetci, dosiahneme pozitívne výsledky. Presne tak, ako sa nám to v minulosti rok po roku podarilo. Naša vďačnosť patrí, samozrejme, aj rodinám hutníkov, životným partnerom. Hlavne za to, že majú porozumenie a podporujú ich v náročnej práci,“ zdôraznil prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Jim Bruno. Jubilantom, ktorí odpracovali 30 alebo 35 rokov odovzdal pamätné strieborné medaily, tým, ktorí odpracovali 40 alebo 45 rokov zlaté medaily a náramkové hodinky.  

Pracovná vernosť je hodnota, ktorú povojnová generácia vnímala ako samozrejmosť. Rozvoj priemyslu na východe Slovenska znamenal  výstavbu viacerých fabrík. Medzi nimi hrali prím Východoslovenské železiarne. Do novej huty prišli v šesťdesiatych rokoch minulého storočia pracovať mladí ľudia z celého okolitého regiónu, vyučili sa v tunajšom učilišti, v Košiciach si založili rodiny, pretože fabrika im ponúkla dobré podmienky. Zamestnanci, ktorí prežili celý svoj profesný život na jednom mieste, spomínajú na začiatky s optimizmom. Fabrika bola a je ich životom. Mladá generácia už celkom inak vníma podstatne širšie pracovné možnosti i pojem pracovná vernosť. Napriek tomu spoločnosť U. S. Steel Košice sa snaží rôznymi formami podporovať úzky vzťah zamestnancov k fabrike – vytváraním priaznivých pracovných podmienok, benefitmi pre zamestnancov, podporou odborného vzdelávania vo všetkých stupňoch. Výrazným spôsobom participuje aj na spoločenskom, kultúrnom, športovom živote mesta a regiónu a dlhodobými charitatívnymi projektami pomáha celej tunajšej komunite. S touto filozofiou vstúpi aj do nového roku 2019.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...