Vyhľadávanie:

Pred nami je XVII. Letná olympiáda

Pred nami je XVII. Letná olympiáda

V sobotu, 9. júna, sa skončil športový maratón súťaží prvého polroka 2007. Tenisový manažérsky turnaj vo štvorhrách na dvorcoch v Mestskom parku v Košiciach zavŕšil program športových aktivít.

Športový rok v USSK sa začal v januári v Steel Aréne jubilejným 40. hokejovým šampionátom v rámci Zimnej olympiády. Prvenstvo z 11 družstiev obhájilo družstvo Vedenia spoločnosti, ktoré si titul vybojovalo po víťazstve nad Oceliarmi. Tretí skončili hokejisti Studenej valcovne pred štvrtými Vysokopeciarmi. Turnaj mal vysokú hokejovú úroveň a mimoriadny divácky ohlas.

Halový novoročný turnaj vo futbale za účasti piatich tímov spoznal svojho víťaza 13. januára v Hádzanárskej hale v družstve Hutníckej druhovýroby. Zo Zimnej olympiády sa nám okrem hokejového turnaja podarilo "vybaviť" v marci sneh len pre 58 bežcov na Kojšovskej holi. Víťazstvá si odniesli Pavol Paprčka, Jozef Sciranko, Michal Dutko, Monika Kurthyová, Emília Szabariová a Margaréta Korčeková. V marci pokračoval turnaj v stolnom tenise za účasti 47 pretekárov. Najúspešnejšie bolo prvé ženské družstvo Dopravy a medzi mužmi A tím Teplej valcovne. Najlepšími jednotlivcami boli Eva Kacvinská, Anton Zelinka a Cyril Sabol.

Nasledoval najmasovejší šampionát v bowlingu. Z vyše troch stoviek účastníkov si prvenstvá odniesli družstvá Labortestu II zo žien a mužské A družstvo Mechaniky, spomedzi jednotlivcov Monika Blašková a Stanislav Šimoňák. Športový kalendár sme otvorili aj v máji, futbalovým turnajom za účasti 12 družstiev. Putovný pohár pre víťazov si prevzali futbalisti DZ Vysoké pece po finálovom víťazstve nad Energetikou 2:0. Tretie miesto pre rok 2007 patrí dopravárom. Týmto turnajom sa súčasne začali súťaže XVII. ročníka Letnej olympiády.

Ako nový turnaj, organizovaný na podporu a oživenie tradičného športu, sa 22. a 24. mája odohrali stretnutia vo volejbale. Deväť prihlásených kombinovaných družstiev, v ktorých museli hrať minimálne dve ženy, si zmeralo sily a ich výsledkom je prvenstvo Vysokých pecí pred Energetikou a Predajom. Tenisový turnaj vo štvorhrách poznal svojho víťaza až podvečer v sobotu, 9. júna. Prvenstvo obhájili Miroslav Maďar a Juraj Bolf, ktorí spolu so svojimi súpermi Michalom Šoltýsom a Tiborom Fabianom dostali aj pozvánky na VIP turnaj na Aničke v rámci Steelers Cup. Taká je štatistika organizovaných podujatí a výsledkov najúspešnejších športovcov, zamestnancov USSK. Nevyšla celkom Zimná olympiáda, kde sme pre nedostatok snehu museli plánovaný obrovský slalom, snowboard a Detský zimný karneval na Jahodnej pre rok 2007 zrušiť.

V druhom polroku sa obdobím letných mesiacov začína príprava na súťaže XVII. ročníka Letnej olympiády. V tomto ročníku nám nepribudne nijaký šport. Súťažiť sa bude v trinástich športoch: atletika, bowling, cyklistika, futbal, kolieskové korčule, kolky, nohejbal, squash, softbal, stolný tenis, šachy, tenis, volejbal. Súťaže budú na rovnakých miestach ako v minulom ročníku. Na intranete je organizačné zabezpečenie so vzormi prihlášok pre prihlasovanie sa na jednotlivé športové súťaže. Všetci zamestnanci sa prihlasujú vo svojich divíznych závodoch. Zamestnanci útvarov vedenia spoločnosti u Miroslava Astraba. Letná olympiáda je otvorená aj pre zamestnancov dcérskych spoločností. Na intranete nájdete aj stručné propozície jednotlivých športov.

Termín uzávierky prihlášok je 22. august 2007. Organizačný výbor sa stretne po prvý raz 23. augusta. Na druhom zasadnutí 4. septembra prevezmú vedúci športov zoznamy štartujúcich, stravovacie poukážky a olympijské tričká, ktoré odovzdajú pri prezentácii na športoviskách. Ďalšou novinkou je zmena miesta Olympijského večera s vyhlasovaním výsledkov a odovzdávaním ocenení. Uskutoční sa v bývalom Dome odborov, teraz v Jumbo centre. Zoznam oprávnených zástupcov na spracovávanie prihlášok v divíznych závodoch a jednotlivých útvaroch je na intranete a zverejní ho aj Oceľ východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...