Vyhľadávanie:

Prednosťou je jeho jednoduchosť

Prednosťou je jeho jednoduchosť

Kolegovia z úseku Nákup a BSC spustili nový e - katalóg

Nasledujúce informácie potešia všetkých, ktorí vystavujú požiadavkové listy na nákup materiálu, prípadne náhradných dielcov. Od októbra tohto roku totiž funguje zlepšená verzia e-katalógu, ktorý je súčasťou aplikácie Financial 2000. Novinka je výsledkom úspešnej spolupráce kolegov z úseku Nákup a BSC.

"Pri tvorbe nového e-katalógu sme vychádzali z reálneho života. Mnoho ľudí dnes na nakupovanie využíva internet. Na takýchto stránkach sú základom nákupné košíky. Podobný model sme chceli aplikovať aj v podmienkach U. S. Steel Košice," vysvetľuje riaditeľka pre materiál pre údržbu, opravy a výrobu Mária Kurucová. Nový e-katalóg je zlepšenou verziou svojho predchodcu, ktorý v našej firme funguje od roku 2005. Obsahuje cenníky produktov od dodávateľov, s ktorými má U. S. Steel Košice uzatvorené rámcové zmluvy. Pôvodne uvažovali, že by katalóg vytvorili priamo u dodávateľov, komplikovanosť externého a interného prostredia však rozhodla, že ho nakoniec implementovali do systému F2000.

Pri tvorbe nového e-katalógu vychádzali z požiadaviek nákupcov v útvare pre materiál pre údržbu, opravy a výrobu. "Katalóg sme zefektívnili minimálne o šesťdesiat percent," hovorí vedúca oddelenia Správa F2000, reporting a materiálové riadenie USSK Bibiána Perátová. "Pôvodná verzia bola veľmi komplikovaná. Užívatelia sa museli preklikávať cez množstvo záložiek, obrazoviek a najhoršie bolo manuálne nahrávanie položiek, ako aj priraďovanie príslušných materiálových čísel. To je teraz minulosťou. V novom katalógu je mnoho krokov zjednodušených, pretože systém automaticky priraďuje materiálové čísla k jednotlivým položkám. Ak náhodou užívateľ číslo k nejakej položke nenájde, jednoducho pomocou príkazu v softvéri odošle požiadavku a datakóder číslo priradí. Novinkou sú aj fotografie všetkých položiek, ktoré sa automaticky do systému nahrávajú s cenníkmi."

Technické riešenie implementácie zmien do systému mali na starosti kolegovia z BSC. Postaral sa o to kolektív pod vedením team manažérky Dany Sabovej. Podľa reakcií nákupcov všetci zainteresovaní kolegovia z BSC odviedli výbornú prácu. Ako uviedla B. Perátová, zvláštne poďakovanie patrí senior developerke Blanke Rakovej, ktorá pri tvorbe nového e-katalógu pomohla s vyriešením mnohých technických problémov.

Na záver B. Perátová a M. Kurucová pripomínajú, že všetci zadávatelia požiadavkových listov si môžu prezrieť všetky rámcové zmluvy s e-katalógovými cenníkmi aj na intranete.

Elektronický katalóg nákupcovia v súčasnosti najhojnejšie využívajú na nákup elektroinštalačného materiálu, káblov, osobných ochranných pracovných prostriedkov, zváračského materiálu a kancelárskych potrieb.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...