Vyhľadávanie:

Prehry neohrozili pozíciu lídra

Prehry neohrozili pozíciu lídra

Maródka skúsených hráčov HC Košice narobila mužstvu v zápase s Popradom problémy

Pred minulotýždňovým piatkovým stretnutím doma s Liptovským Mikulášom vládla v tábore vedúceho tímu extraligovej tabuľky hokejistov HC Košice spokojnosť. Pochopiteľne, veď v predchádzajúcich troch kolách vyhrali, a to nielen doma nad tímom Slovensko 20, ale aj na ľade súperov v Skalici a v Nitre. Potom však 21. novembra odohrali na ľade vo vypredanej Steel Aréne šláger 21. kola s Liptovským Mikulášom, ktorý je prekvapujúco v tabuľke na druhom mieste. Druhá priečka je výsledkom dobrej hry Liptákov, veď v tejto sezóne sa im skutočne darí.

Veľmi nepríjemným prekvapením súboja prvého mužstva s druhým bol fakt, že pre nášho lídra sa tento zápas neskončil dobre. Po slabej hre, najmä v obrane, Košičania podľahli Liptákom o 2 góly. V Steel Aréne to bola naša druhá prehra v tejto v sezóne. Zo štatistiky vyplýva, že hostia zdolali favorizovaný celok HC po takmer troch rokoch, naposledy 4. decembra 2005. Odvtedy odohrali obaja súperi štrnásť vzájomných extraligových zápasov, z ktorých vyšli Liptáci bez víťazstva. Aj v tejto sezóne sa na ľade súpera v Liptovskom Mikuláši predstavili naši hráči v 8. kole, 28. septembra, v dobrom svetle, keď vyhrali 4:1. Hostia im teda túto prehru teraz vrátili a boli veľmi šťastní, že práve na ľade vedúceho celku tabuľky pretrhli sériu troch prehier za sebou a pred Košicami znížili 12-bodový náskok.

Už o deň na to, v sobotu, sa Košičania premiestnili do Popradu, kde pred televíznymi kamerami odohrali zápas 22. kola s miestnym tímom HK Aquacity ŠKP. Ani v tomto súboji neboli zverenci trénera Antona Tomka úspešní a Podtatrancom podľahli o gól. Zaregistrovali tak v extralige prehru po druhý raz za sebou, čo sa im v tomto ročníku ešte nestalo. V Poprade nastúpilo naše mužstvo v okyptenej zostave, keď najmä v obrane chýbali skúsení zranení hráči Kledrowetz, Tabaček, Špelda a Mocek. Tréneri preto museli experimentovať a kvartetu obrancov Šterbákovi, Gajdošovi, Chmelovi a Kozákovi vypomáhali dvaja útočníci Sýkora a Petričko. V obidvoch stretnutiach sa z našich hráčov strelecky najlepšie darilo Miklíkovi, autorovi troch gólov, keď dva razy skóroval proti Liptovskému Mikulášu a jeden gól pridal v Poprade. I napriek týmto dvom prehrám by naše skúsené mužstvo nemalo byť deprimované a už včera sa chceli v súboji so Skalicou za ne rehabilitovať. Zápas sa hral po uzávierke tohto čísla Ocele východu, v každom prípade si chceli hráči dávať väčší pozor v defenzíve a, podobne ako pred týždňom v Skalici, boli odhodlaní svojho súpera aj na domácom ľade zdolať.

V tomto týždni sa naši hokejisti predstavia svojim fanúšikom na domácom ľade aj v piatok 28. novembra. O 17.30 hod. sa stretnú so Žilinou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...