Vyhľadávanie:

Prekážky verne kopírujú ulicu

Prekážky verne kopírujú ulicu

Prvý profesionálny skejt park na Slovensku

Ešte pred niekoľkými rokmi vyzeral Športovo-zábavný areál na Alejovej v Košiciach úplne inak. Chátral a ani zďaleka nepripomínal dnešné moderné a na športové vyžitie bohaté miesto, kam smerujú kroky Košičanov všetkých vekových kategórií. Aj vďaka košickej oceliarni sa jeho tvár zmenila na nepoznanie. Najprv sa dôkladnej rekonštrukcii podrobilo dopravné ihrisko, potom nasledovala výstavba troch viacúčelových ihrísk s umelým trávnatým povrchom, amfiteátra i mobilnej ľadovej plochy.

Minulú sobotu, 18. októbra, tu odovzdali do užívania unikátny celobetónový skejt park, prvý svojho druhu na Slovensku. Vyrástol v priestoroch bývalého jazierka a je výsledkom niekoľko mesačnej snahy Občianskeho združenia EAST SIDE SKATES, ktorej realizáciu finančne podporilo viacero subjektov - Mestská časť Košice-Juh, Mesto Košice, spoločnosť U. S. Steel Košice, Úrad vlády SR a Košický samosprávny kraj.

"Skejt park má rozlohu 880 metrov štvorcových, náklady na jeho vybudovanie si vyžiadali približne štyri milióny korún," informoval krátko pred slávnostným otvorením, na ktorom nechýbali predseda vlády SR Robert Fico, predseda NR SR Pavol Paška, námestník primátora Košíc Marek Vargovčák, prezident USSK George F. Babcoke a ďalší hostia, starosta MČ Košice-Juh Jaroslav Hlinka. "Prvá časť parku je určená pre začiatočníkov, v druhej časti sa nachádza trinásť betónových prekážok, ktoré tvarom a možnosťami verne kopírujú ulicu. Spĺňa všetky atribúty kvality, bezpečnosti a náročnosti." Dodal tiež, že v budúcnosti by mal byť súčasťou parku i skejt bazén.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...