Vyhľadávanie:

Presadili sa aj slovenské olympijské nádeje

Presadili sa aj slovenské olympijské nádeje

V Košiciach zápasila vo voľnom štýle mládež z deviatich krajín Európy

Zápasnícky klub (ZK) Lokomotíva Košice zorganizoval počas víkendu X. ročník medzinárodného turnaja starších žiakov-kadetov a juniorov v zápasení vo voľnom štýle o Pohár olympijských nádejí. Podujatie, na ktorom sa predstavilo 170 mladých zápasníkov (84 kadetov a 86 juniorov) z 24 klubov z deviatich krajín (Poľsko, Ukrajina, Maďarsko, Česko, Nemecko, Rumunsko, Fínsko, Izrael a Slovensko) z pozície reklamného partnera opäť výdatne podporila spoločnosť U. S. Steel Košice.

Na kvalitnom turnaji, najväčšom v rámci krajín V4 v tejto vekovej kategórii, jediné víťazstvo pre slovenské farby vybojoval juniorský reprezentant SR Róbert Ollé v hmotnostnej kategórii do 60 kg po výhre na lopatky nad Rumunom I. Moisem. Z košických juniorov sa na stupne víťazov ešte presadili strieborní P. Pástor, R. Hudec, D. Pálinkás (na snímke v hornej pozícii z finálového zápasu s Poliakom M. Balawanderom), D. Sádecký, bronzoví M. Deák a M. Hutňan a zo žiakov, resp. kadetov skončili druhí S. Kupčo a A. Kačmárik a na tretích priečkach P. Janica, M. Bodnár a P. Sádecký. V družstvách juniorov dominovala reprezentácia Poľska (43 b.) pred Lokomotívou Košice (36 b.). Medzi mladšími zápasníkmi boli najúspešnejší borci z ukrajinského Ľvova (64 b.) pred domácimi chlapcami (27 b.)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...