Vyhľadávanie:

Preteky vytrvalcov sa už začali

Preteky vytrvalcov sa už začali

Východoslovenská veľká cena vytrvalcov 2018, ktorú má pod palcom Maratónsky klub Košice, sa už rozbehla naplno. Bežci, mnohí z nich aj z U. S. Steel Košice, už majú za sebou Zimný beh Olšavskou dolinou v Blažiciach i Laboreckú 10 v Strážskom. Ďalšie preteky sa uskutočnia v ďalších termínoch, a to až do októbra.

Nedeľa 18. marca bude patriť Čečehovskému polmaratónu, 4. apríla sa uskutoční v Kysaku Beh Hornádskou dolinou, Furčiansky maratón a Memoriál Štefana Semana je na programe 14. apríla a Podvihorlatský maratón 29. apríla. V máji sa v rámci  bežeckého seriálu uskutočnia dva preteky - 13. mája Stropkovská 20 a v Dobšinej 26. mája to bude  Beh v Raji. Vo Vyšnej Šebastovej privítajú vytrvalcov  na Šebešskej 15  v nedeľu 3. júna a v Seni na tradičnom Polmaratóne Košice – Seňa 23. júna. Malý štrbský maratón naplánovali organizátori v Štrbe na 8. júla, Bančanskú 10 v Banskom na 22. júla, Hámorskú 20 v Remetských Hámroch na 11. augusta a Beh Kapušianskou pláňavou vo Veľkých Kapušanoch na 25. augusta.  Na trať 20 mierových km okolo Spišského hradu sa bežci vydajú v Spišskom Podhradí 2. septembra a tohtoročnú Východoslovenskú veľkú cenu vytrvalcov  zavŕši Medzinárodný maratón mieru, ktorý sa bude konať v našom meste 7. októbra.

Ak by sa  niektoré z uvedených pretekov pre rôzne príčiny neuskutočnili, náhradnými pretekmi vo Východoslovenskej veľkej cene vytrvalcov 2018 sú Malý kavečiansky maratón v Košiciach, ktorý bude 5. augusta a Žipovská 10 v Nižnom Žipove 21. októbra.

Pripomíname,  že  do vyhodnotenia budú zaradení len pretekrári od 18 rokov so slovenskou štátnou príslušnosťou, ktorí absolvovali minimálne šesť pretekov Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov 2018. Ocenení budú prví traja v každej vekovej kategórii. Ak v kategórii splnia podmienku absolvovaných pretekov dvaja pretekári, ocenený bude iba víťaz.  Oficiálne vyhlásenie výsledkov  spojené s ocenením najlepších sa uskutoční v decembri 2018.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...