Vyhľadávanie:

Prezident David H. Lohr sa stretol na pracovnom obede s koksármi

Prezident David H. Lohr sa stretol na pracovnom obede s koksármi

S Koksovňou spojili životy celé rodiny

Ostatné stretnutie Davida Lohra s vybranými zamestnancami divízneho závodu Koksovňa, v stredu 6. septembra, na ktorom sa zúčastnili i viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga a viceprezident pre výrobu Richard Veitch, sa nieslo v uvoľnenej atmosfére. Možno k tomu prispeli aj tri koksárky, ktoré sa "neostýchali" a živo diskutovali o svojej práci i živote. Zahanbiť sa však nedali aj chlapi, medzi ktorými chýbal, pre neodkladné súkromné dôvody, predák - zámočník Ján Gaľa.

Hostiteľa zaujímalo, ako vždy pri takýchto príležitostiach, ako sa ľuďom pracuje, aké majú problémy na pracoviskách, v prípade dlhoročných zamestnancov, aké zmeny zaznamenali od svojho príchodu do huty, ale i to, aké majú rodiny a čomu sa venujú vo chvíľach voľna. Tentoraz si akoby dali zraz hubári. Aj keď sa k tejto záľube "dobrovoľne priznali", miesta, kde rastú ich hríby, neprezradili. Príroda a všetko čo s ňou súvisí, ale i šport a hudba sú pre koksárov príjemným relaxom po ťažkej práci.

Prezidentovi hostia

Mária MIGASOVÁ, operátorka odsunu koksu
V divíznom závode Koksovňa začínala v roku 1973 ako vzorkárka. Po organizačných zmenách nastúpila do prevádzky VKB 1. V súčasnosti pracuje ako operátorka odsunu koksu na zmene A. Ide o riadiacu pozíciu na úseku koksovej služby VKB 1. Úlohy vyplývajúce z pracovného zaradenia plní svedomito a patrí k popredným zamestnancom úseku. Svojím prístupom k práci je pre mladšie pracovníčky na úseku koksovej služby vzorom. Zaúča ich a pripravuje na ďalšie pôsobenie v prevádzke. Je otvorenej úprimnej povahy, náročná na podriadených i seba.

Augustín RAKÁR, predák pecných dverí
V spoločnosti pracuje od roku 1983. Najprv v divíznom závode Studená valcovňa, od roku 1985 v Koksovni. Začínal ako zoraďovač pecných dverí. Od roku 2003 pracuje ako predák pecných dverí v prevádzke VKB1. Zabezpečuje opravu pecných dverí a ich tesnosť. Svojou prácou prispieva k zlepšeniu životného prostredia v prevádzke. Úsek pod jeho vedením dosahuje veľmi dobré výsledky. Úlohy si plní svedomito a je náročný voči sebe aj podriadeným. Má dobré riadiace a organizačné schopnosti.

Július LEŠKO, predák vykurovania
Patrí k dlhoročným, odborne a prakticky skúseným zamestnancom Koksovne. Železiarom je od roku 1983, trinásty rok zastáva post predáka vykurovania VKB 3. Kolektív pod jeho vedením sústavne plnil a i plní úlohy, najmä v oblasti náročného systému vykurovania batérií zmesným a koksárenským plynom. Dôkazom toho je ich podiel na predĺžení výrobnosti batérie č. 3 nad projektovanú životnosť. Kolektív Júliusa Leška má na tom, odborným riadením vykurovacieho režimu a dosahovaním požadovaných teplôt vykurovacích stien, výrazný podiel.

Jozef HRIC, predák VKB 3
Patrí k služobne najstarším (v spoločnosti pracuje od roku 1968) a najskúsenejším zamestnancom Koksovne. Od roku 1984 je predákom VKB3. Vychoval a riadil predovšetkým mladých nastupujúcich koksárov. Všetkým odovzdával svoje bohaté teoretické a praktické skúsenosti. Jeho prioritou bola vždy bezpečnosť práce. Má veľký podiel na rovnomernom zabezpečovaní výrobných úloh prevádzky VKB3, predovšetkým zodpovednou kontrolnou činnosťou prevádzkyschopnosti obsluhovacích strojov. Počas veľkých investičných akcií v prevádzke VKB3 (odprašovanie vytláčaného koksu, bezemisné plnenie komôr) prispel k ich úspešnej realizácii, pričom zabezpečovanie výrobných úloh bolo sťažené dlhodobým prevádzkovaním bez rezervných náhradných strojov.

Jolana HUDAČEKOVÁ, nakladačka síranu
Jolana Hudačeková pracuje v oceliarskej spoločnosti od roku 1976. Je expedientkou v prevádzke Chémia. Svojím aktívnym prístupom k práci je príkladom pre spolupracovníkov. S veľkým prehľadom vedie evidencie o zásobách chemických surovín a expedícii výrobkov.

Ľubomír RIES, zmenový majster
V železiarňach začínal v roku 1984 v oblasti telekomunikácií. V rovnakom roku prestúpil do Koksovne. Postupne vykonával rôzne robotnícke profesie až po predáka vykládky. Od roku 2004 zastáva post zmenového majstra, kde preukázal svoje dobré riadiace a organizačné schopnosti. Kolektív zmeny pod jeho vedením dosahuje trvale dobré výsledky v oblasti bezpečnosti práce a pri plnení výrobných a kvalitatívnych úloh. Aktívne a konštruktívne pristupuje k riešeniu problémov na zmene.

Ján GAĽA, predák zámočník
Do firmy nastúpil v roku 1979. Začínal ako prevádzkový zámočník v údržbe Koksovne. Aktívnym prístupom k vykonávanej práci nadobúdal veľa nových skúseností a stal sa špičkovým pracovníkom. Je členom protiplynového zboru, obsluhovateľom všetkých vysokozdvižných plošín (zaškoľoval aj ďalších pracovníkov na obsluhu plošín), výborne ovláda technológiu a údržbu biologickej čistiarne odpadových vôd (BČOV), má dobrý prehľad o uložení náhradných dielcov. Ide o veľmi spoľahlivého a zodpovedného pracovníka. Každodennou preventívnou činnosťou a pravidelnou údržbou zabezpečuje bezporuchový chod BČOV. Priamou účasťou a dobrou organizáciou práce pri plynových akciách sa podieľa na ich bezpečnom priebehu a skrátení odstávok technologických zariadení.

Vojtech TÓTH, predák elektrikár VKB3
Elektrikárom je od roku 1976, kedy nastúpil do bývalého závodu Údržba. Koksárom je od roku 1983. V súčasnosti pracuje ako predák elektrikár VKB3. Rýchlo si osvojuje problematiku elektrických zariadení, ktoré opravuje. Patrí k špičkovým pracovníkom svojej profesie v divíznom závode. Spolu s pracovnou skupinou prispeli k zlepšeniu ochrany elektrických zariadení obsluhovacích strojov pred nepriaznivými vplyvmi. V ostatnom čase aktívne spolupracoval s dodávateľskou firmou na úspešnej oprave pohonu vodiaceho voza č. 2. Svojou činnosťou prispieva k skracovaniu údržbárskych prestojov.

Katarína DVORSKÁ, predáčka pomocného strediska
Do železiarní nastúpila v roku 1983. V divíznom závode Koksovňa pracovala ako upratovačka. Od roku 1987 je predáčkou pomocného strediska na výrobno - technickom oddelení. Úlohy vyplývajúce zo svojej funkcie plní svedomito a načas, aktívne pristupuje k riešeniu nových úloh. Jej prioritou je bezpečnosť práce. Stará sa o chod šatní, sauny, výmenníkových staníc, riadi rajonizačné a estetizačné práce v Koksovni. Má dobré riadiace a organizačné schopnosti, kolektív, ktorý vedie, dosahuje výborné pracovné výsledky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...