Vyhľadávanie:

Prezident navštívil Tajomnú Levoču

Prezident navštívil Tajomnú Levoču

Množstvo prekvapení v kultúrnom centre Spiša za spoluúčasti USSK

Dni majstra Pavla v Levoči vyvrcholili uplynulý piatok večer podujatím nazvaným Tajomná Levoča - Mesto ako ho nepoznáme. Táto atraktívna akcia, ktorá pritiahla záujemcov a divákov nielen z Levoče a okolia, ale aj mnohých zahraničných turistov z Vysokých Tatier, bola plná rôznych prekvapení.
Návštevníkov zaujalo námestie plné stánkov, takzvaný Karpatský remeselný trh, na ktorom predstavili svoju zručnosť a výrobky remeselníci nielen zo Slovenska, ale aj z ďalších krajín V4.
Večerný program odštartovali vo veľkom štýle Close Harmony Friends, divákov zaujali cigánske tance v podaní folklórneho súboru Levočan, ale aj premiérová scénka skupiny historického šermu Bojník o Levočskej bielej pani. Nechýbali ani fakíri, žongléri, brušné tanečnice, ohňová show. A napokon - nádherné historické mestečko Levoča v rôznofarebných svetlách.
Podujatia sa zúčastnil prezident U. S. Steel Košice David Lohr s manželkou Susan a viceprezident Martin Pitorák s manželkou Beátou.David Lohr vo svojom príhovore zdôraznil, že aj keď je v Levoči prvý raz, mal možnosť dozvedieť sa viac o tomto meste, ktoré v minulosti patrilo k najbohatším spišským mestám, z internetu.
"Pri rozhodovaní o podpore tohto podujatia zohralo veľkú úlohu, že mesto je historickým a kultúrnym centrom Spiša. Projekt, akým je Tajomná Levoča, má u nás vždy zelenú," povedal David Lohr, ktorého slová ocenili prítomní diváci potleskom. Po skončení podujatia sa prezident aj jeho manželka poďakovali primátorovi Miroslavovi Čurillovi za veľmi milé prijatie a pekný večer a odchádzali s presvedčením, že sa do Levoče určite radi vrátia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...