Vyhľadávanie:

Prezident Scott Buckiso: Potrebujeme zručných a šikovných ľudí

Prezident Scott Buckiso: Potrebujeme zručných a šikovných ľudí

Vysokoškoláci na prvom stretnutí s vrcholovými manažérmi košickej oceliarne

Od začiatku prvého ročníka programu celoročnej praxe študentov v U. S. Steel Košice uplynuli necelé dva mesiace a štyridsaťšesť vysokoškolákov sa už vo firme stihlo etablovať, nadviazať kontakty a pustiť sa do práce na projektoch či už vo výrobe alebo v odborných útvaroch spoločnosti. Získať od mladých ľudí spätnú väzbu v tom, ako  svoje pôsobenie vo firme vnímajú, ako sa im v práci darí  a či sa splnili ich očakávania bolo cieľom prvého stretnutia praktikantov s vrcholovým manažmentom spoločnosti - prezidentom firmy Scottom Buckisom, viceprezidentmi Martinom Pitorákom, Miroslavom Kiraľvargom, Elenou Petráškovou, Pavlom Novosadom, Samirom Kalrom, Richardom Shankom, Davidom Hathawayom a generálnymi manažérmi Milanom Polčom, Markom Salom a Martinou Kaprálovou, ktoré sa uskutočnilo posledný marcový deň v šikmej zasadačke.

Generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča v úvodnej reči priblížil zámer programu, pričom konštatoval, že  záujem absolvovať ho prejavilo  raz toľko vysokoškolákov, ako bolo možné uspokojiť. Väčšina, až 41 mladých ľudí, študuje niektorú z fakúlt Technickej univerzity v Košiciach, ďalší sú poslucháčmi Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach a Prešovskej univerzity v Prešove. Šestnásť z nich, ozrejmil topmanažérom, naberá skúsenosti a pracuje na konkrétnych projektoch priamo vo výrobných závodoch, ďalší na informačných technológiách, inžinieringu, financovaní, bezpečnosti práce, obchode, nákupe, ľudských zdrojoch a v dcérskych spoločnostiach.

Program celoročnej praxe, ako uviedol prezident spoločnosti Scott Buckiso, môže pomôcť tak firme, ako aj študentom, ktorí majú príležitosť vidieť, ako vyzerá život vo fabrike a vyskúšať si ho ešte počas univerzitného štúdia. „Dúfam, že si z tohto programu odnesiete niečo, čo vám v budúcnosti v živote pomôže. Či už to bude v U. S. Steel Košice, alebo niekde inde. Pre nás zasa program znamená príležitosť pracovať s vami, získať odlišné pohľady na veci, ktoré robíme a ako ich robíme a tiež možnosť niečo naučiť sa od vás,“ uviedol. Potvrdil tiež, že  košická oceliareň potrebuje zručných a šikovných ľudí na neobsadené pozície. „To, že sa nám darilo v minulosti, darí v súčasnosti a bude aj v budúcnosti je predovšetkým vďaka ľuďom, ktorí sú  najdôležitejším aktívom firmy. Odvádzajú vynikajúcu prácu, či už vo výrobe alebo na manažérskych pozíciách. Tu v Košiciach máme úžasný tím, komunikujeme s univerzitami, školami, aby sme hľadali tých najlepších, ktorí, dúfame, budú pre nás eventuálne pracovať.“  Študentov tiež požiadal, aby sa so svojimi nápadmi, ako prípadne program celoročnej praxe ešte viac zlepšiť a skvalitniť, podelili.

Priestor na otázky využili viacerí vysokoškoláci – praktikanti. Zaujímali sa o možnosť plynulého prechodu z celoročnej praxe na letnú stáž počas prázdnin a či dostanú príležitosť  pôsobiť
v tom istom divíznom závode, o možnosť  riešenia diplomových prác z prostredia, kde teraz praxujú. Otázky sa týkali aj práce v nočnej zmene, praxe v amerických prevádzkach
U. S. Steel, perspektív v oblasti inovácií a modernizácií liniek v košickej oceliarni i bežných povinností prezidenta spoločnosti. Stretnutie potom pokračovalo neformálnymi rozhovormi s manažérmi spoločnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...