Vyhľadávanie:

Prezidenti V4 medzi študentmi

Prezidenti V4 medzi študentmi

Prezidenti V4.

Aj po vstupe do Európskej únie, 1. mája 2004, bude mať spolupráca krajín Vyšehradskej štvorky svoj význam a zmysel. Minulý týždeň na dvojdňovom stretnutí v Košiciach to deklarovali prezidenti Slovenska, Maďarska, Poľska a Českej republiky. Sústrediť sa chcú, ako odznelo na tlačovej besede, najmä na spoločné projekty a programy, ale i na rozvoj regionálnej a prihraničnej spolupráce.

V piatok dopoludnia si Rudolf Schuster, Ferenc Mádl, Aleksander Kwasnievski a Václav Klaus vyhradili po plenárnom rokovaní čas i na diskusné fórum so študentmi vysokých škôl z východoslovenského regiónu. Do nových priestorov rekonštruovaného kina Slovan ich prišlo spolu s rektorom Technickej univerzity v Košiciach Jurajom Sinayom približne päťdesiat. Téma besedy Mládež a budúcnosť Európy študentov nesporne zaujala. Diskusia sa točila predovšetkým okolo otázky uznávania či neuznávania vysokoškolských diplomov v krajinách Európskej únie, mladí ľudia chceli vedieť viac o tom, ako sa ich dotkne obmedzovanie trhu práce, ale i to, za akých okolností a podmienok môžu študovať v krajinách V4 a či sa za štúdium platí, prípadne bude platiť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...