Vyhľadávanie:

Pri kormidle Gregor s Marcinkom

Pri kormidle Gregor s Marcinkom

Hokejisti HC Košice už majú pre extraligovú sezónu 2004/2005 novú dvojicu trénerov

Funkcionári HC Košice
Z funkcionárov hokejového klubu sa s novinármi stretli zľava riaditeľ klubu Juraj Bakoš, nový tréner Dušan Gregor, prezident klubu Ľubomír Veme, nový asistent trénera Miroslav Marcinko a finančný riaditeľ klubu Branislav Mlynárik.

Presne pred týždňom bolo v otázke trénerov hokejistov HC Košice všetko jasné. Do ďalšej extraligovej sezóny vstúpia košickí hokejisti s novou trénerskou dvojicou Dušan Gregor - Miroslav Marcinko.

Obidvoch predstavil na tlačovej konferencii prezident HC Košice Ľubomír Veme v prítomnosti riaditeľa klubu Juraja Bakoša a finančného riaditeľa Branislava Mlynárika. "Zvažovali sme alternatívy, buď vybrať ku kormidlu skúsených trénerov, bývalých aktívnych hráčov, akými sú Selvek, Faith, Lukáč, Šterbák, Šándrik, ktorých si vysoko vážim, alebo dať šancu trénerom z mladšej generácie Stašovi, Kapustovi, Božíkovi, Marcinkovi, Bartánusovi. Napokon správna rada rozhodla, že sme vybrali najvyššiu kvalitu, trénera majstrovského celku Dukly Trenčín Dušana Gregora. Trénerský tandem sme doplnili terajším trénerom nášho ligového dorastu, ktorým je bývalý hráč Košíc Miroslav Marcinko. Toho si z mladšej generácie košických trénerov vybral Dušan Gregor," povedal na úvod prezident klubu Ľ. Veme a pokračoval: "Sme radi, že je to tak, lebo aspoň asistenta sme chceli mať z nášho klubu. Ten by sa mal popri D. Gregorovi mnohému priučiť. S trénermi sme podpísali zmluvu na dva roky s platnosťou od 1. mája."

O tomto trénerovi, ktorý v minulosti viedol Senicu, Žilinu, Skalicu a naposledy Trenčín, uvažovali Košičania ešte pred piatimi rokmi, kedy ho ako trénera Skalice oslovil Juraj Bakoš, či by nechcel prísť do Košíc. Lenže Gregor sa upísal na tri roky Trenčínu a po tejto sezóne mu zmluva pod hradom Matúša Čáka vypršala. Bola veľmi úspešná, pretože tento 42-ročný rodák z Trenčianskych Teplíc, ktorý začínal s hokejom v Dubnici a neskôr ako hráč Dukly Trenčín získal v roku 1992 federálny titul, priviedol teraz Trenčín k majstrovskému slovenskému titulu.

"Už na zápase hviezd ma košickí funkcionári opäť oslovili s ponukou trénovať na východe republiky. Potom sme sa na túto tému bavili ešte aj po semifinále v Košiciach, ale stále som to vnímal len ako záujem," načrtol tréner Dušan Gregor, ako to s jeho odchodom do Košíc v skutočnosti bolo a dodal: "Po skončení finálovej série som cítil, že nastal čas po troch rokoch z Trenčína odísť. Rozhodol som sa pre Košice, ale poviem vám, že po takej úspešnej sezóne to nebolo vôbec ľahké rozhodnutie. Upieklo sa to vlastne za pár hodín. Košický hokej vždy predstavoval kvalitu, patrí do najlepšieho kvarteta extraligy, preto som akceptoval ich záujem a ponuku som prijal. Boli aj iné ponuky, i zo zahraničia, ale nebolo to nič konkrétne. V Košiciach je zanietený tím ľudí, ktorí chcú robiť hokej na veľmi dobrej úrovni, a to ma na východ pritiahlo. Vo svojej trénerskej práci by som chcel stavať na tých základoch, ktoré nám priniesli úspech v Trenčíne. V prvom rade budem od hráčov vyžadovať ochotu pracovať na sebe, aby sa snažili byť neustále lepšími. O hráčskom kádri a jeho zložení je predčasné hovoriť, ale bol by som rád, keby sme mali štyri vyrovnané formácie. Do hry chcem zapojiť aj mladých hráčov, odchovancov z juniorky."

Potom sme oslovili nového asistenta, dlhoročného obrancu Košíc Miroslava Marcinka, ktorý s nomináciou do trénerského tandemu HC vôbec nerátal: "Vôbec som to nečakal, bol som milo prekvapený, že som dostal takúto ponuku. Keďže som sa už skôr dal na trénersku dráhu a prešiel som od žiackej až po dorasteneckú kategóriu, vlastne nemal som čo váhať. Taká šanca, trénovať v seniorskom extraligovom celku, sa neodmieta. S Dušanom Gregorom sa dobre poznáme, vždy sme spolu dobre vychádzali, nuž nemal by byť v našej spolupráci žiadny problém."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...