Vyhľadávanie:

Pri stánku košickej oceliarne bolo rušno

Pri stánku košickej oceliarne bolo rušno

Dvanásty ročník Trhu práce a stáží 2011 prilákal stovky záujemcov

Osemnásť zahraničných firiem pôsobiacich na Slovensku, medzi nimi aj spoločnosť U. S. Steel Košice, sa predstavilo na dvanástom ročníku Trhu práce a stáží 2011, ktorý minulý týždeň vo štvrtok, 24. februára, usporiadala v košickom hoteli Double Tree by Hilton Americká obchodná komora na Slovensku. Medzi jeho hosťami nechýbal ani primátor mesta Košice Richard Raši či zástupcovia košickej oceliarne - viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča, riaditeľ pre nábor a výber U. S. Steel Košice Gabriel Kádár a jeho tím. Podujatie, ktoré otvorilo nové možnosti záujemcom hľadajúcim si uplatnenie na trhu práce, ako aj samotným zamestnávateľom, navštívili stovky ľudí. Predovšetkým študenti vysokých škôl a univerzít, ktorí využili príležitosť získať o prosperujúcich firmách informácie z prvej ruky.

"Čochvíľa končím fakultu manažmentu. Aj preto som tu. Niečo sa mi už rysuje v Düsseldorfe, z osobných dôvodov by som však chcel ostať aspoň dva roky na Slovensku. Chystám sa totiž aj na doktorát," stihol nám prezradiť Tomáš Malý. "Kto by si nechcel nájsť dobrý džob?" odpovedal otázkou jeho spolužiak Martin. "Sú tu firmy zvučných mien, vedel by som si vybrať. Len či si oni vyberú mňa! Kamaráti vraveli, že vraj majú veľmi vysoké nároky. Nuž neviem, poobzerám sa...."

Mnohí sa pristavili aj pri stánku košickej oceliarne, kde dostali odpovede na všetky otázky týkajúce sa nielen potenciálneho zamestnania, ale aj absolventskej praxe, vypracovania bakalárskej či diplomovej práce, no najmä letnej stáže, o ktorú bol veľký záujem. "Rozdali sme stovky dotazníkov," konštatovala Irena Veszková z úseku Riaditeľa pre nábor a výber. Podrobnejšie informácie o spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá na Slovensku pôsobí už desať rokov a jej spolupráci so školami, sa mohli záujemcovia dozvedieť od senior konzultanta pre nábor a výber Miroslava Fedora na samostatnej prezentácii.

Tak ako po minulé roky aj tentoraz organizátori pripravili seminár, na ktorom odborníci na oblasť ľudských zdrojov radili účastníkom ako písať profesijný životopis v slovenskom či anglickom jazyku, ako má vyzerať motivačný list, ako sa dôkladne pripraviť na pracovný pohovor a ktoré faktory zohrávajú pri uchádzaní sa o zamestnanie kľúčovú úlohu.

Opätovné sprostredkovanie priameho kontaktu medzi potenciálnymi zamestnávateľmi a zamestnancami bolo príspevkom Americkej obchodnej komory na Slovensku k zastaveniu odlivu šikovných, talentovaných a kvalifikovaných mladých ľudí do zahraničia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...