Vyhľadávanie:

Pri stánku U. S. Steel Košice plno

Pri stánku U. S. Steel Košice plno

V košickej Technickej univerzite sa uskutočnil III. ročník Dňa kariéry

Stovky mladých ľudí, vysokoškolákov, ktorí myslia na svoju budúcnosť, si nenechalo ujsť príležitosť a navštívilo minulý týždeň v stredu, 25. októbra 2006, podujatie, ktoré pre nich pripravilo Vzdelávacie, informačné a poradenské centrum pre rozvoj kariéry TU Košice na pôde ich alma mater. V priestoroch auly Maxima sa uskutočnilo už po tretíkrát podujatie pod názvom Deň kariéry, na ktorý prijalo pozvanie organizátorov bezmála tridsať firiem, spoločností so zahraničnou účasťou, poradenských a vzdelávacích inštitúcií. Medzi nimi, ako už tradične, nechýbala ani spoločnosť U. S. Steel Košice. Okolo jej výstavného stánku bolo neobyčajne rušno od rána až do neskorého popoludnia. Študenti sa zaujímali nielen o možnosti budúceho pracovného uplatnenia v oceliarskej spoločnosti, ale aj o podmienky účasti v letnej stáži a riešenia diplomových prác i o štipendijný program. Na osobitnej prezentácii, ktorú uviedol Karol Gordiak z útvaru GM pre rozvoj a servis ľudských zdrojov, dostali podrobné informácie o zameraní spoločnosti, jej postavení na trhu s oceľou, princípoch, ktorými sa pri svojom podnikaní spoločnosť riadi a tiež o mzdových a sociálnych náležitostiach a motivačných stimuloch, ktoré študentom, svojim potenciálnym zamestnancom, firma ponúka.
V budúcom roku, v rámci plnenia svojich zámerov v zamestnaneckej politike, plánuje spoločnosť prijať absolventov vysokých škôl, hlavne hutníkov, elektrotechnikov a strojárov.
"Zatiaľ sa rozhodujem, školu končím až o dva roky," povedal nám budúci informatik Peter. "Možno to bude zahraničie, ale ak predsa len ostanem doma, U. S. Steel Košice ponúka najlepšie podmienky... Pre mňa teda určite."
"Problém mi trocha robí angličtina, a u vás je potrebná," priznala sa Nataša Nováková, ktorá si na podujatie "odskočila" z Prírodovedeckej fakulty UPJŠ. "Ale záujem by bol..."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...