Vyhľadávanie:

Pri zbierke potešia trvanlivé potraviny, hygienické potreby, šatstvo len obmedzene

Pri zbierke potešia trvanlivé potraviny, hygienické potreby, šatstvo len obmedzene

Ani medzi tohtoročnými dobrovoľníckymi aktivitami nebude chýbať zbierka užitočných vecí pre charitné centrá. Ak sa do nej zapojíte, určite pomôžete aspoň jednému z nich.

Napríklad neziskovej organizácii ETP Slovensko, ktorá okrem iných aktivít prevádzkuje tri komunitné centrá, a to vo Veľkej Ide, Rankovciach a v Starej Ľubovni. V nich prostredníctvom vyškolených komunitných sociálnych pracovníkov realizuje vzdelávacie programy, programy vytvárajúce pracovné miesta, ale i sociálne, zdravotné, finančné a právne poradenstvo. „Našim deťom v komunitných centrách,“ informuje riaditeľka ETP Slovensko Slávka Mačáková, „by pomohli funkčné tablety a mobilné telefóny, notebooky, stolové počítače a USB kľúče, ktoré využijú pri napĺňaní nášho projektu Schopné deti a on-line mentoringu.  Poteší nás tiež ošatenie a obuv pre deti všetkých vekových kategórií, vrátane batoliat, detské knižky, maľovanky, hračky, farbičky, ceruzky, školské tašky, ale tiež kočíky, detské sedačky, postieľky a „chodáky“, či hygienické potreby, pršiplášte a prezuvky.“

„Sme vďační za každú podanú ruku a podporu,“ vraví Jana  Rečičárová z Arcidiecéznej charity Košice, ktorá v útulku pre bezdomovcov na Bosákovej ulici v Košiciach realizuje projekt Hlinený dukát a tvorivé dielne na výrobu mydiel, ktoré sa ujali aj v Krízovom centre pre matky s deťmi v Košickej Novej Vsi.  „Aj pri týchto aktivitách veľmi oceníme pomoc verejnosti. V rámci dobrovoľnej zbierky by nám najviac pomohli rôzne trvanlivé potraviny a hygienické potreby,“ ozrejmuje Jana Rečičárová. Ide o široké spektrum potravín, od oleja, múky, ryže a cestovín až po mäsové konzervy, strukoviny,  čaj, džemy, lečo, kečup. Ďalej sú to mydlá, zubné pasty a kefky, šampóny, ďalšie hygoienické potreby a rôzne čistiace prostriedky... Pre obmedzené priestory sociálneho šatníka prijmú zo šatstva len spodnú bielizeň, ponožky, rifle, tepláky, mikiny, posteľnú bielizeň, uteráky a topánky.

Rovnako je to v neziskovej organizácii Oáza – nádej na lepší život v Bernátovciach, kde nachádza útočisko vyše dvesto bezdomovcov.  Ako uviedla Monika Pergerová, najviac sa im zídu trvanlivé potraviny rôzneho druhu, hygienické potreby a čistiace prostriedky. I tu pre obmedzené priestory sociálneho šatníka prijmú iba pánsku športovú obuv č. 7, 8, a 9, dámsku športovú obuv č. 4 a 5, ďalej posteľnú bielizeň, plachty, deky, uteráky a prezuvky. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...