Vyhľadávanie:

Priblížili sme sa k finále

Priblížili sme sa k finále

Na Veľkonočný pondelok hokejisti HC Košice vyhrali nad HK 36 Skalica 3:0 a na zápasy viedli 3:2

V semifinálovej sérii hokejovej Slovnaft extraligy medzi Košicami a Skalicou sa na Veľkonočný pondelok hral už piaty diel, tentoraz na ľade v Steel Aréne. Pred ním bol po štyroch vzájomných stretnutiach stav na zápasy vyrovnaný 2:2. Mužstvo HC Košice vyhralo dva razy doma a dvakrát sa z víťazstva tešili pre zmenu Skaličania, tiež na svojom ľade. Aj v hokeji stále platí môj dom, môj hrad. Potvrdili to v pondelok košickí zverenci trénera Rostislava Čadu a jeho asistenta Antona Tomka v piatom semifinálovom súboji, v ktorom po tretí raz v Steel Aréne dominovali nad Skalicou po víťazstve 3:0.

Košičania si tak pripísali už šestnástu výhru po sebe na domácom ľade a v Košiciach ešte neprehrali odkedy ich v extraligových stretnutiach vedie nový tréner R. Čada. Brankár Miroslav Lipovský vychytal v pondelok už svoju druhú nulu v tejto sezóne play-off, keď predtým neinkasoval gól ani v druhom domácom štvrťfinálovom zápase proti Popradu. Naši vtedy svojho súpera zdolali 5:0. Hostia zo Skalice dlho držali krok s naším tímom, na gól čakala vypredaná Steel Aréna až do polovice stretnutia. Vtedy sme sa dostali do vedenia a v poslednej, najrušnejšej tretine, hokejisti Košíc svoje ambície, postúpiť do finále, tretím víťazstvom nad Skalicou len potvrdili. Získali prvý mečbal a boli bližšie k postupu.

Že sa v tomto zápase nehralo v rukavičkách svedčí aj 27 vylúčených hráčov. Šiesti z nich dostali desaťminútové tresty a traja boli vylúčení do konca stretnutia. Semifinálová séria play-off sa teda sťahovala na Záhorie, kde sa včera, po uzávierke Ocele východu, odohral šiesty vzájomný zápas. Termín prípadného siedmeho rozhodujúceho duelu týchto dvoch súperov je v piatok, 28. marca, o 17. hodine na ľade v Košiciach. Ani v druhom semifinále medzi bratislavským Slovanom a Duklou Trenčín sa o finalistovi nerozhodlo. V utorok totiž v ich šiestom vzájomnom stretnutí úradujúci Slovan zvíťazil na ľade v Trenčíne 4:1 a vyrovnal stav zápasov na 3:3. Dnes v Bratislave sa teda musí rozhodnúť, kto z týchto dvoch súperov bude od pondelka bojovať o titul.

Finálová séria - hrá sa tiež na štyri víťazné stretnutia - sa začína už v pondelok, 31. marca, na ľade lepšie umiestneného finalistu po základnej časti. Aj druhý zápas sa hrá na ľade tohto istého súpera hneď na druhý deň v utorok, 1. apríla. Ďalšie termíny finále: piatok, 4. a sobota, 5. apríla, potom sa hrá striedavo raz u jedného a raz u druhého finalistu v pondelok, 7. apríla, v stredu, 9. apríla a rozhodujúci siedmy duel v piatok, 11. apríla.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...