Vyhľadávanie:

Pribudlo vyše 600 miest na parkovanie

Pribudlo vyše 600 miest na parkovanie

Nové parkoviská za budovou Vonkajších vzťahov a pri vrátnici č. 3

K doterajším parkovacím miestam v blízkosti U. S. Steel Košice pribudlo v uplynulých troch mesiacoch viac ako šesťsto nových miest: 397 za budovou Vonkajších vzťahov a 210 pri vrátnici č. 3. Od zajtra, 6. decembra, začínajú na parkovisku pri valcovniach zaťažkávacie a bezpečnostné skúšky. V pondelok, 10. decembra, sprístupnia aj parkovisko za budovou Vonkajších vzťahov.

"Môže sa stať, že počas skúšok bude potrebné krátkodobo niektoré sektory uzavrieť, aby sme urobili potrebné merania. Vodiči sa musia riadiť dopravnými značkami alebo pokynmi SBS," informoval manažér projektu Patricius Kuffa. "Chcem aj touto cestou všetkých požiadať, aby zmenenej dopravnej situácii venovali zvýšenú pozornosť. Parkoviská pojmú plný počet áut iba vtedy, ak budeme všetci ohľaduplne parkovať. Na parkovisko vo vstupnom areáli bude jediný vjazd od budovy Vonkajších vzťahov." Výstavbu tohto parkoviska sprevádzali aj úpravy na hlavnej komunikácii. Ako uviedol Kuffa, k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky prispejú nové odbočovacie a zaraďovacie pruhy. Pribudlo aj nové električkové priecestie. Na obidvoch parkoviskách je inštalovaný kamerový systém na ochranu majetku zamestnancov a návštevníkov U. S. Steel Košice.

Parkoviská spĺňajú všetky legislatívne požiadavky na životné prostredie. Stavbu realizovala spoločnosť Eurovia - cesty, a.s. Košice spolu so subdodávateľmi Spojstav, s.r.o., Edemi, s.r.o., Honeywell, s.r.o. Investora zastupovali členovia projektového tímu inžinierskych činností vedení P. Kuffom. Stavebný dozor vykonávali Ľuboš Katunský a Imrich Urbančík. Projektovú dokumentáciu vypracovali projektanti odboru ITES a útvaru generálneho manažéra pre inžinierske činnosti vedení Petrom Kopernickým.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...