Vyhľadávanie:

Pribudnú basketbal a bowling

Pribudnú basketbal a bowling

Športový kalendár na rok 2005

Okrem tradičných letných a zimných olympiád organizuje útvar riaditeľa pre Personálny servis a vzdelávanie U. S. Steel Košice pre našich zamestnancov aj športové súťaže a turnaje v jednotlivých druhoch športu. O tituly majstrov každoročne bojujú nielen jednotlivci, ale aj kolektívy. O pripravovaných akciách a podujatiach pre našich rekreačných športovcov na budúci rok, sme hovorili so zodpovedným manažérom pre športovú činnosť v našej spoločnosti Jánom Margitom:

· Kto odštartuje budúcoročný športový maratón už v januári?
Skutočne pestrý športový kalendár v roku 2005 odštartujú hokejisti. Ich šampionát bude trvať od 13. januára až do 15. februára. Hokejové majstrovstvá organizujeme, podobne ako vlani, v rámci IX. ročníka Zimnej olympiády. Spolu 10 mužstiev bude bojovať najprv v dvoch skupinách, z ktorých prvé dva tímy postúpia do semifinále. Rozpis zápasov prinesieme v prvom týždni budúceho roka. Pripomínam len, že zimná olympiáda sa uskutoční pre bežecké lyžovanie 12. februára a pre zjazdové lyžovanie a snowboard 19. februára. Informácie o pripravovanej zimnej olympiáde poskytneme našim olympionikom z U. S. Steel Košice neskôr.

· Čo bude nasledovať po hokeji?
Koncom januára sa k slovu dostanú aj futbalisti, pre ktorých pripravujeme na sobotu 22. 1. 2005 Novoročný halový turnaj o Pohár prezidenta U. S. Steel Košice. V turnaji počítame s mužstvami podľa členenia: Expatriates, Vedenie spoločnosti, Prvovýroba (mužstvo zložené z hráčov z DZ Koksovňa, Vysoké pece a Oceliareň), Valcovne a Zušľachťovne (DZ TVa, SVa, Expedícia a Zušľachťovne), Druhovýroba a podpora výroby (DZ ZHD, Energetika a Doprava) a Údržba (DZ Elektro, Mechanika a Špeciálna údržba). Hrať sa bude v hádzanárskej hale na Alejovej ulici. Vo februári bude spomínaná zimná olympiáda a na marec sme naplánovali stolnotenisový turnaj o majstra U. S. Steel Košice.

· Pribudnú v budúcom roku aj niektoré nové športy?
V snahe zapojiť širokú verejnosť do športovania po prvý raz zorganizujeme už v apríli súťaž v bowlingu. Pri voľbe tohto športu sme vychádzali z toho, že medzi našimi zamestnancami je veľký záujem nielen o kolky, ale aj o bowling. Presvedčili sme sa o tom na letnej olympiáde pri súťaži v kolkoch. Aby sme v priebehu dvoch dní na letnej olympiáde bez problémov zvládli aj kolkársku súťaž a aj súťaž v bowlingu, musíme preveriť koľko ľudí má záujem o tento nový šport. Od polovice mája až do 12. júna sa uskutočnia futbalové majstrovstvá a hneď o týždeň neskôr sa bude konať tenisový turnaj manažérov v štvorhre. No a na prvý septembrový víkend je naplánovaná letná olympiáda.

· Ako to vyzerá na záver roka?
V októbri by sme chceli opäť zaradiť nový šport a tým je basketbal. Tento šport má v železiarňach medzi zamestnancami dlhoročnú tradíciu a ako ukázal prieskum, o basketbal je záujem. Preto oznamujem už teraz všetkým zodpovedným členom za šport v závodoch a útvaroch, aby pracovali na výbere hráčov, pripravovali a zohrávali mužstvá. Chceme totiž, aby sa prvý ročník turnaja o majstra uskutočnil na vysokej športovej úrovni. V novembri sa už tradične uskutoční šachový turnaj.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...