Vyhľadávanie:

Prídeme znovu. Určite!

Prídeme znovu. Určite!

Na Alejovej športovali rodiny zamestnancov U. S. Steel Košice

Prognóza meteorológom našťastie nevyšla. Aspoň nie do bodky. Aj keď sobotňajšie ranné slnko vystriedali predpoludním na oblohe mraky a postrašili pár kvapkami dažďa, v priestoroch Športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach vládla dobrá nálada. Košickí oceliari a ich najbližší, ktorí prijali pozvanie spoločnosti na historicky prvé podujatie pod názvom Rodiny športujú, si užili pohybu do sýtosti. A tiež zábavy, z ktorej sa tešili najmä deti. Rôznych atrakcií a hier, za absolvovanie ktorých na všetky čakala sladká odmena, tu bolo neúrekom.

"Pripravených máme viacero športových zápolení, verím, že sa nám všetkým bude dariť a že v niektorých disciplínach zvíťazia aj americkí manažéri," prihovoril sa s úsmevom nastúpeným hutníkom krátko po pol desiatej David H. Lohr. Zahrať si futbal, streetbal či stolný tenis prišli mnohí. Ešte prv, než zazneli štátne hymny Slovenska a USA pred exhibičným futbalovým zápasom medzi slovenskými a americkými manažérmi, ktorý bol na programe ako prvý, odovzdal prezident slovo riaditeľke Karpatskej nadácie Laure Dittel, ktorá v krátkosti predstavila grantový program nadácie a spoločnosti U. S. Steel Košice Spoločne pre región. "Cieľom programu je podporovať miestne komunity, predovšetkým tie, v ktorých žijú alebo sú aktívni zamestnanci U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností. Uzávierka projektov bude 21. januára 2008. Podporíme projekty v maximálnej výške 100 tisíc korún, pričom celkový rozpočet programu je 1 milión korún. Tento grantový program je spoločnou aktivitou Karpatskej nadácie a spoločnosti U. S. Steel Košice, firmy, ktorá sa správa zodpovedne v svojom regióne, ktorá ho pozná a rozumie mu. Verím, že naše spoločné snahy v tomto kraji budú týmto spojením ešte lepšie."

"Uvidíme," dodal David H. Lohr, "ako sa chopia tejto príležitosti naši zamestnanci a priatelia." Nebol to však jediný program, o ktorom sa dozvedeli športujúci hutníci ako prví. "Predovšetkým mladým ľuďom zo sociálne znevýhodnených rodín bol doteraz určený Štipendijný program U. S. Steel Košice. Pomohli sme im v ich ďalšom vzdelávaní na vysokých školách a univerzitách. Rozhodli sme sa, že tento program rozšírime aj na deti zamestnancov našej spoločnosti," oznámil prezident. Spôsob, akým bude možné o túto podporu požiadať, bude uverejnený v ďalšom čísle Oceli východu i na webovej stránke spoločnosti.

Po dvoch dobrých správach sa ihriská zaplnili športu chtivými hutníkmi. Exhibičný zápas Slovensko USA s dvomi desaťminútovými polčasmi, s Davidom H. Lohrom a Martinom Pitorákom v bránkach, potvrdil, že manažéri sa veru vedia na trávniku obracať. Snažila sa jedna i druhá strana, dali do hry všetko, nakoniec sa však z víťazstva 4:3 tešilo slovenské mužstvo. Boje o čo najlepšie umiestnenie sa potom odohrávali medzi zmiešanými družstvami detí a dospelých, ale i mužov a žien vo futbale, tých bolo najviac, až osem, ale i pod vysokými košmi a za ping-pongovými stolmi, kde súťažili v dvoch kategóriách deti i dospelí. A ako to nakoniec všetko dopadlo? Krátko po poludní boli výsledky známe. Víťazi si prevzali z rúk prezidenta Davida H. Lohra trofeje - poháre, medaily i malé pozornosti. Vo futbalovom turnaji zvíťazilo družstvo Eškutovcov, druhé miesto si vybojovali Gašparíkovci a tretie Onodiovci.

V streetbale sa najviac darilo tímu Nagyovcov, ktorí vo finále zdolali Langovcov. V stolnom tenise, v kategórii deti, sa najviac darilo Norbertovi Milickému, druhá priečka patrí Martine Boberovej a tretia Lívii Ridzgoňovej. Z dospelých to s loptičkou najlepšie vedel Imrich Šoltés, striebornú medailu získal Rastislav Varga a bronzovú Martin Pitorák.

"Veľmi radi sme tu prišli," dal sa s nami do reči Tomáš Gašparík. "Ja sám športujem rád a vediem k tomu aj svoje deti už odmalička. Starší Patrik závodne hrá vodné pólo, mladší Ronald futbal a floorbal. Skrátka, športujeme celá rodina a zapájame sa do takýchto akcií, akou je tá dnešná. Nápad zorganizovať ju považujeme za veľmi dobrý. Ak sa zopakuje v budúcom roku, určite prídeme..." Rovnakého názoru je Anton Mlynár z BSCe, ktorý prišiel v sobotu na Alejovú spolu s manželkou Slavkou, obchodnou referentkou predaja trosky a dvomi synmi Pavlom a Antonom. Všetci štyria si zahrali futbal. "Ešte sme na takomto podujatí neboli," nechal sa počuť otec rodiny. "Obávali sme sa, že nám bude zima, aj čiapky sme si zobrali, ale pri futbale sme sa všetci zahriali, ba až zapotili. Snažíme sa vo voľnom čase športovať. Chodíme na Aničku, bicyklujeme, hrávame futbal. Určite prídeme aj nabudúce." A jeho manželka Slavka s úsmevom dodala: "Ak by sa dalo, chlapci by tu zostali a súťažili by znovu..."

Na sobotňajšie podujatie bude isto rád spomínať aj Radoslav Raši, oceliar so ZPO 2 s rodinou. Zahrali si všetci spolu futbal, chlapci absolvovali aj rôzne zábavné hry, ktoré pre chlapcov a dievčatá pripravila detská organizácia Frigo. Cestou pre odmenu do sladkého domčeka našli na chodníku mobil. Hneď ho odovzdali organizátorom. "Je to iste drahá vec, veríme, že sa majiteľ nájde," skonštatoval pán Radoslav. Na svojich synov môže byť hrdý...

Organizáciu a atmosféru súťaží, teplý čaj počas celého dňa, na obed pariaci sa guláš, občerstvenie v podobe bagiet, nápojov a sladkosti si účastníci podujatia, každý v tričku s emblémom akcie, pochvaľovali. "Deti sa do sýtosti vyšantili, bol to pekný deň. Ani sa nám nechce ísť domov," konštatoval Jaroslav Forgács, ktorý ako priznal, spočiatku váhal, či má vôbec prísť. "Neľutujeme. Chlapcom sa najviac páčilo, že si mohli s hasičmi, v naozajstnej hasičskej prilbe, vyskúšať likvidáciu ohňa, ba dokonca sa i zviesť na lane."

Príjemnú atmosféru sobotňajšieho dopoludnia spríjemnil kultúrny program. Hutníci si mohli vychutnať vystúpenie hudobnej skupiny Clear, pozrieť si divadielko s klaunom a okrem iného aj exhibičné vystúpenie majstrov Európy i sveta v karate.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...