Vyhľadávanie:

Príďte osláviť 25-ročné jubileum

Príďte osláviť 25-ročné jubileum

Termín prihlasovania na Letné športové hry USSK 2015 sa blíži

Letné školské prázdniny sa pomaly končia a mnohí naši zamestnanci už možno majú za sebou dovolenky. Tí, ktorí holdujú rekreačnému športu, sa zrejme ešte nestihli prihlásiť na súťaže tohtoročných letných športových hier. Môžu tak urobiť do 24. augusta 2015. Jubilejný 25. ročník Letných športových hier zamestnancov U. S. Steel Košice sa uskutoční v dňoch 3. - 5. septembra a golfový turnaj bude o týždeň neskôr 13. septembra. Pripravených je trinásť športov.

Od premiéry tohto podujatia ubehlo už štvrťstoročie. Keď sme v roku 1991 vo vtedajších VSŽ začínali, ani sme si nepomysleli, že z tejto akcie sa napokon stane dlhoročná tradícia. K prvým organizátorom športových dní patrili Ján Caban, Štefan Demko, Tomáš Moščák, Karol Hruška, Emil Gore, Eva Kuchárová, Ľuboš Háber, Eva Fischerová, Martin Ledecký, Jaroslav Jurek, Jozef Fotta, Bartolomej Antony, Milan Brutovský, Karol Hanigovský, Jozef Tutko a mnohí ďalší. Niektorí sú už na dôchodku, niektorí už nie sú medzi nami, ale sú aj takí, ktorých sme ešte aj v tomto roku stretli na pretekoch zimných športových hier a očakávame, že sa zúčastnia aj na najbližšom jubilejnom športovom podujatí v septembri.

Prvotnou myšlienkou v deväťdesiatych rokoch bolo usporiadať zábavné súťaže pre dospelých a deti našich zamestnancov. Zvolený termín po dovolenkovom období a školských prázdninách mal umožniť zapojiť sa do súťaží čo najväčšiemu počtu zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Do lesoparku na Furči a na ihrisko, vtedy jedinej základnej školy tohto sídliska, prišlo 29. augusta 1991 viac ako tristo detí a ich rodičov. Špeciálny športový výstroj, na rozdiel od súčasnosti, bol skôr raritou. Väčšine stačili obyčajné tričká a rifle.

Dospelí mohli súťažiť v streľbe zo vzduchovky, zúčastniť sa na branných pretekoch, turnaja v malom futbale a vo volejbale. O päť rokov neskôr pribudli niektoré nové športy a súťažilo sa už v priestoroch Všešportového areálu a na asfaltových ihriskách pri hádzanárskej hale. Keďže železiarne mali v tom čase viac satelitných závodov, postupne sa do športových súťaží zapojili aj zamestnanci zo Sniny, Medzilaboriec, Michaloviec, Štósu, Dobšinej i z Tornale. Ako hostia sa letných športových hier v niektorých rokoch zúčastnili aj rekreační športovci z Istebného, Krompách, Podbrezovej, Žiaru nad Hronom, ale aj z maďarského Dunaujvárosu. Na športoviskách sa niekedy „hemžilo“ až tisícpäťsto súťažiacich.

Od roku 2000 sa športových hier zúčastňujú iba zamestnanci U. S. Steel Košice a samozrejme klesol aj počet štartujúcich. Súťaživosť však pretrváva a veríme, že inak to nebude ani v tomto roku. Vyzývame ešte nerozhodnutých spolupracovníkov, aby neváhali a čo najskôr sa prihlásili do niektorých zo súťaží - v bowlingu, cyklistike, stolnom tenise, malom futbale, volejbale, in-line korčuľovaní, v behu na 10 km, softbale, nohejbale, tenise, bedmintone, golfe a do turnaja v šachu.

To, že letné športové hry si pripomínajú v tomto roku svoje jubileum, nie je len zásluha obetavých organizátorov. Bez podpory vedenia spoločnosti, v minulosti či súčasnosti, by športové súťaže nebolo možné pripraviť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...