Vyhľadávanie:

Príďte si pozrieť obrazy kolegov

Príďte si pozrieť obrazy kolegov

Práce z maliarskeho plenéra Hutníci maľujú s umelcami môžete vidieť v košickom Dome umenia

V priestoroch Domu umenia v Košiciach vystavujú štrnásti účastníci tohtoročného maliarskeho plenéru U. S. Steel Košice Hutníci maľujú s umelcami. Verejnosti sa talentovaní hutníci prezentujú prácami, ktoré namaľovali v Medzeve pod dozorom skúsených výtvarníkov. Spoločne vytvorili bezmála tridsať diel.

"Návštevníci Domu umenia mohli doteraz ulahodiť svojim ušiam, odteraz však pohľadom na krásne diela potešia aj svoje oči," povedal počas slávnostnej vernisáže, 7. októbra 2010, riaditeľ Štátnej filharmónie Košice Július Klein, pričom pripojil aj poďakovanie spoločnosti U. S. Steel Košice za podporu kultúry v meste Košice. Zorganizovanie maliarskeho plenéra i tvorivosť zamestnancov spoločnosti ocenil v príhovore aj sochár Arpád Račko. "Je to krásna myšlienka, že sa hutníci stretli s výtvarníkmi, škoda len, že iba na tak krátko, na päť dní," konštatoval. Práce sa páčili aj manželke prezidenta košickej oceliarne Kathleen Babcokovej: "Som veľmi rada, že vo firme pracuje toľko talentovaných ľudí," konštatovala po tom, čo si výstavu prezrela.

Ak sa chcete s tvorbou svojich talentovaných kolegov bližšie oboznámiť, môžete tak urobiť ešte do 28. októbra. Vstup na výstavu je voľný.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...