Vyhľadávanie:

Príďte, vytvoríme živú reťaz

Príďte, vytvoríme živú reťaz

Medzinárodný deň detí oslávime v ZOO

Blíži sa Medzinárodný deň detí, deň, ktorý patrí nám všetkým. Veď už spisovateľ Antoine de Saint-Exupéry vo svojej knihe Malý princ písal, že v každom človeku je kus dieťaťa. Nuž a deti malé aj veľké sa majú na čo tešiť. V košickej ZOO v Kavečanoch sa v nedeľu 31. mája o deviatej hodine otvoria brány pre všetkých, ktorí si na chvíľu chcú oddýchnuť od mesta a pozrieť sa na zvieratká a na prekvapenia, o ktoré sa postarali organizátori z U. S. Steel.

Lístky na toto podujatie si môžete kúpiť aj v cestovnej kancelárii Ferrotour a v Mestskom informačnom centre v Košiciach. Aby sa každý dostal až k ZOO, z horného parkoviska na lúke bude premávať bezplatná autobusová linka.

Popoludní o pätnástej hodine ožijú priestory zoologickej záhrady pripraveným programom. Pokrstíme ťavie mláďatko Tobiasa. Krstným otcom nie je nikto iný ako známy, vždy usmiaty slovenský "superstárista" Tomáš Bezdeda, ktorý nám aj zaspieva. Svoju šikovnosť predvedú chalani zo skupiny Old School Brothers a so zvieratkami vystúpi cirkus Karlson.

Približne v rovnakom čase sa každá "živá duša" v ZOO pokúsi zapojiť do živej reťaze. Čím viac ľudí príde a pochytá sa za ruky, tým dlhšia reťaz vznikne. Možno sa podarí dosiahnuť nový slovenský rekord, komisári knihy rekordov to budú vedieť už okolo šestnástej hodiny.

Medzitým nám zaspievajú deti zo Základnej školy v Jasove a mladí študenti z Detskej organizácie Frigo sa budú venovať malým návštevníkom, ktorí budú medzi sebou súťažiť.

A aby sme nezabudli, do ZOO sa prídu pozrieť aj hokejisti z víťazného HC Košice a radi sa s deťmi a víťazným pohárom odfotia. Malí fanúšikovia dostanú aj autogram. Celou akciou nás bude sprevádzať Richard Herrgott. Takže nezabudnite, v nedeľu 31. mája sa na vás tešíme.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...