Vyhľadávanie:

Prienik na nové trhy

Prienik na nové trhy

Rodinu našich výrobkov rozšíril nový pozinkovaný plech Semi Prepainted Steel

Neustály vývoj a inovácia produktov sú charakteristické pre všetky úspešné firmy. Vďaka tomu si udržujú náskok pred konkurenciou a dokážu uspokojiť požiadavky širokého spektra zákazníkov. Vo vývoji a inováciách nezaháľa ani naša spoločnosť.

Nedávno predstavili vo War roome nový produkt s názvom Semi Prepainted Steel, ktorý vzišiel z úspešnej spolupráce obchodníkov a kolegov z výskumu, výroby a technického servisu zákazníkom. "Ide o pozinkovaný plech so špeciálnou úpravou. Namiesto bežnej pasivácie sa na povrch nanáša tenká vrstva organického povlaku. Na rozdiel od pasivácie poskytuje trvalú ochranu povrchu ocele. Zabezpečuje trikrát väčšiu odolnosť voči korózii a zároveň výrazne znižuje koeficient trenia, čo zákazníkom uľahčuje lisovanie. Nezanedbateľný je aj zlepšený vzhľad a rezistencia na odtlačky," približuje novinku hlavný obchodný manažér predaja pre bielu techniku Slavomír Gaspar. "Projekt vznikol na oddelení predaj bielej techniky, no súčasťou tímu boli aj výskumník František Hollý, Peter Bakšay a Stanislav Švarc z výroby a Martin Pituch z technického servisu zákazníkom," dodáva. Hlavný obchodný manažér považuje za obrovskú výhodu projektu, že nepotrebuje dodatočné investície. Organický povlak sa nanáša na existujúcom stroji priamo v pozinkovni č. 3.

Hlavná myšlienka, ktorá iniciovala vývoj nového pozinkovaného plechu, bol prienik na nové trhy. V segmente bielej techniky, ale najmä pri televízoroch a monitoroch, producenti často využívajú elektrolyticky pozinkované plechy. Tie sa v portfóliu výroby U. S. Steel Košice nenachádzajú. V mnohých prípadoch však rovnakú službu urobia aj plechy s tenkým organickým povlakom, čo dokázali aj interné testy. Naše skúšky, ktoré vykonali výskumníci a vývojári Vladimír Kundracik, Juraj Graban a Vanda Tomková, dopadli úspešne. Potvrdili nízky koeficient trenia i výborné antikorózne vlastnosti. Vzorky sme rozposlali trom popredným výrobcom televízorov, monitorov a bielej techniky. Náš plech obstál v testoch lisovania, podľa doterajších reakcií, veľmi dobre. Ešte čakáme na výsledky koróznych testov. Trvá to trochu dlhšie, pretože každý výrobca posudzuje tieto parametre individuálne. "Som však presvedčený, že aj tieto testy pre nás dopadnú dobre," nepochybuje o úspechu S. Gaspar.

Vzorky sme výrobcom poslali koncom minulého roka. Ak obstojíme vo všetkých parametroch, v období mesiacov marec - apríl plánujeme expedovať prvé skúšobné dodávky a s regulárnou výrobou chceme začať v druhom štvrťroku tohto roka. Pozinkovaný plech by mohol nájsť uplatnenie u výrobcov televízorov, monitorov, práčok, sušičiek, chladničiek, umývačiek riadu a sporákov. Vynikajúca korózna odolnosť dáva predpoklad uplatnenia pri výrobkoch vystavovaných vysokej vlhkosti, a to nie len v oblasti domácich spotrebičov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...