Vyhľadávanie:

Prihlášky do 23. augusta

Prihlášky do 23. augusta

Letná olympiáda na viacerých športoviskách

Za 14 rokov existencie letnej olympiády si športovci z radov našich zamestnancov už zvykli na to, že niektoré športoviská najmä počiatočných druhov športu, ako malý futbal, volejbal, kolky a stolný tenis, už majú stabilné miesta. Lenže zmena je život a tak jubilejný 15. ročník Letnej olympiády U. S. Steel Košice, ktorý sa bude konať 2. - 3. septembra 2005, sa po rokoch opäť sťahuje do nových priestorov. Podstatnou zmenou je miesto otváracieho ceremoniálu, a tým súčasne aj malého futbalu. Novým centrom sa stane štadión Technickej univerzity na Watsonovej ulici (bývalý futbalový štadión VSS). Zmena vyplynula predovšetkým z toho, že pri hádzanárskej hale vo Všešportovom areáli sú technicky nevyhovujúce chátrajúce asfaltové ihriská, na ktorých sa hral turnaj v malom futbale. Skorodované stĺpy a zničené pletivo deliacich stien medzi ihriskami znamenali nebezpečenstvo úrazu a okrem toho aj celý priestor po vybudovaní neďalekého obchodného centra pôsobí veľmi tiesnivo.
V tomto roku bude mať naša letná olympiáda tri centrá. Prvým bude už spomínaný štadión TU na Watsonovej ulici, kde sa v piatok 2. septembra o 15.15 h. uskutoční slávnostný ceremoniál už s novými aktivitami. S nimi sa všetci účastníci tohto veľkolepého podujatia oboznámia až pri otvorení a bude to skutočne niečo nové, s čím sme sa ešte na našej letnej olympiáde nestretli. Po ceremoniáli sa na trávnatej ploche futbalového ihriska začne na štyroch vytýčených priestoroch turnaj v malom futbale. Po otvorení hier sa bude v priestore hľadiska štadióna podávať občerstvenie s guľášom pre tých športovcov, ktorí budú súťažiť nielen v priestoroch štadióna, ale aj na vedľajšom softbalovom ihrisku. Pre ďalších súťažiacich, ktorým sa začnú súťaže už v piatok popoludní, ale v iných priestoroch, bude zabezpečená doprava z Watsonovej až na športoviská.
Druhým centrom budú vysokoškolské internáty na Jedlíkovej ulici (Luník VIII), kde už tradične súťažia stolní tenisti i prihlásení na squash. V tomto roku k nim pribudnú volejbalisti v obidvoch kategóriách mužov i žien, ako aj šachisti. Všetkým bude podávané občerstvenie i guľáš v miestnej jedálni, ktorú využijú v sobotu na občerstvenie aj nohejbalisti, bežci na 10 km, cyklisti a pretekári na kolieskových korčuliach. Tretím centrom bude tenisový areál v Mestskom parku, kde bude stravovanie zabezpečené pre tenistov a kolkárov. Nohejbalisti odohrajú svoje stretnutia už tradične na dvorcoch DPMK na Bardejovskej, prípadne v telocvični, kolkári budú bojovať na štvordráhe bývalých Hutných stavieb na Kustrovej ulici, neďaleko OD Beta. Novým olympijským športom v tomto roku sú preteky na kolieskových korčuliach, ktorých štart je v sobotu 3. septembra, 5 minút pred štartom v behu na 10 km na Vstupnom areáli, teda o 8.55 h. Cyklisti štartujú z Myslavskej cesty o 10.15 h., po dobehnutí posledného bežca olympijskej desiatky, a šachisti si zasadnú za šachovnice už v piatok od 16.00 hodiny v herni na Jedlíkovej. Tenisové dvorce v Mestskom parku (pri mestskom kúpalisku v bývalom sade gen. Petrova) už po druhý raz využijú tenisti v piatok od 15.30 h. a v sobotu od 8.00 h.
Pre všetkých súťažiacich bude miestom záverečného ceremoniálu už tradične Spoločenský pavilón. V sobotu 3. septembra bude postupne od 18.00 h. podávaná večera pre účastníkov a od 20.00 h. budeme vyhlasovať troch najlepších jednotlivcov i kolektívy v každom olympijskom športe s odovzdávaním pohárov, diplomov a olympijských medailí. Pripravené sú aj šerpy pre tri najkrajšie missky olympiády. Náš tradičný Večer olympionikov zakončíme ohňostrojom, po ktorom bude až do 2.00 h. diskotéka.
Toto všetko čaká len tých našich zamestnancov, ktorí podajú svoje prihlášky do 23. augusta 2005 vo svojich DZ a úsekoch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...