Vyhľadávanie:

Príležitosť, ktorej sa treba chopiť

Príležitosť, ktorej sa treba chopiť

Ešte pred niekoľkými rokmi mohli absolventi technických odborov o možnostiach rozvíjať svoju kariéru mimo vlastnej krajiny poväčšine len snívať. Súčasnosť je iná. Veľa šikovných, vzdelaných, jazykovo zdatných Slovákov zastáva dôležité posty vo významných, renomovaných firmách. Po príklad ani nemusíme chodiť ďaleko. Tridsaťjeden manažérov košickej oceliarne dnes pôsobí v amerických prevádzkach korporácie U. S. Steel na rôznych pozíciách.

Medzi nimi už niekoľko rokov i Anton Lukáč, v súčasnosti viceprezident USS pre technológiu, či Anton Jura, ktorý sa stal generálnym manažérom USS pre spracovávané výrobky. Sú úspešní, darí sa im. Oboch okrem iného spája aj ich alma mater. Technická univerzita v Košiciach, ktorá do života a pre priemyselnú prax už pripravila tisícky inžinierov. Onedlho k nim pribudnú ďalší. Strojári, informatici... A, pochopiteľne, tiež hutníci, pred ktorých postavil minulý týždeň prezident košickej oceliarne George F. Babcoke mimoriadne zaujímavú výzvu. Ako inak nazvať ponuku na členstvo v bezmála 50-tisícovej rodine zamestnancov korporácie? Firma ich bude potrebovať. Môžu sa stať jej budúcimi lídrami. Príležitosť je tu, záleží na nich, ako sa jej chopia. Ak ju využijú, možno na nich čaká kariéra v odbore, ktorý práve študujú, doma v Košiciach, ale tiež za oceánom. Hoci aj v Chicagu, Pittsburghu, Philadelphii, St. Louis... Traja mladí ľudia, ktorým angličtina nerobí problémy, ktorí v minulosti absolvovali počas prázdnin v košickej oceliarni letnú stáž, nabrali skúsenosti a počas tréningov i praktické zručnosti, si už, obrazne povedané, balia kufre. Ďalší dvaja sa na cestu pripravujú.

Skrátka a dobre, technici sú a budú žiadaní. Tým najlepším ponúka spoločnosť U. S. Steel prácu v nadnárodnej spoločnosti, dobré mzdové ohodnotenie, kariérny rast, nadštandardný sociálny program. Jednoducho, na zručných a šikovných čaká perspektíva.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...