Vyhľadávanie:

Primátor František Knapík zložil sľub

Primátor František Knapík zložil sľub

Uskutočnilo sa ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva

Minulý týždeň v piatok, 15. decembra, sa vo veľkej sále Historickej radnice na Hlavnej ulici v Košiciach uskutočnilo za účasti pozvaných hostí zo štátnej a miestnej samosprávy, zástupcov diplomatických zahraničných misií, akademickej obce, justície, priemyselných podnikov a spoločenských organizácií ustanovujúce rokovanie Mestského zastupiteľstva v Košiciach spojené so sľubom a slávnostnou inauguráciou novozvoleného primátora Františka Knapíka a sľubom päťdesiatich poslancov, ktorí budú v zastupiteľstve presadzovať záujmy svojich voličov. Po slávnostnom akte vystúpil s prejavom primátor mesta Košice František Knapík.

"Dostal som možnosť pokračovať v začatej práci a zdokonaľovať rozbehnuté dielo," povedal okrem iného a zdôraznil, že v nasledujúcom období chce zaistiť hospodársky rozmach mesta. "Schválená výstavba Auparku v minulých mesiacoch sa stala signálom pre investičné spoločnosti, vďaka ktorým nastane expanzia investičného kapitálu. Na základe hospodárskeho rastu dôjde k zvýšeniu dopytu po mladých a vzdelaných ľuďoch. Budúce projekty mesta - Majstrovstvá sveta v hokeji a súťaž o titul Európskeho hlavného mesta kultúry, sú pre mňa veľkou výzvou. Verím, že posunú naše mesto medzi európske metropoly. Vstupom Slovenska do Schengenského priestoru sa Košice stanú bránou do východnej Európy." Zámerom primátora je tiež zvyšovať povedomie o životnom prostredí, vytvoriť funkčnú a efektívnu samosprávu mesta, a to v spolupráci s mestskými časťami, pričom poukázal i na potrebu zlepšenia bezpečnosti občanov a dôveru v mestskú políciu. "Tieto načrtnuté strategické vízie sa nezaobídu bez vašej pomoci," prihovoril sa novozvoleným poslancom mestského zastupiteľstva a pozval ich k spolupráci na ich realizácii. Košičanom sľúbil, že bude mať pre nich otvorené dvere, bude pozorne načúvať ich problémom, požiadavkám a námetom a bude sa s nimi stretávať vždy, keď mu to okolnosti a pracovné povinnosti umožnia.

Okrem iných hostí vystúpil s krátkym príhovorom aj viceprezident pre ľudské zdroje USSK Miroslav Kiraľvarga. V mene prezidenta spoločnosti pozdravil rokovanie a zaželal i v mene zamestnancov spoločnosti novému primátorovi i poslancom mestského zastupiteľstva do práce, ktorá ich čaká, veľa zdravia, úsilia a tvorivej spolupráce so všetkými, ktorí spolupracovať a pomáhať pri rozvoji mesta chcú. Záujem na tom majú aj košickí oceliari. Žiarivým príkladom je ukončenie finančnej zbierky, do ktorej sa zapojilo viac ako 13 tisíc zamestnancov a ktorej výťažok predstavuje vyše 1,3 milióna korún. K nemu rovnakým dielom prispeli aj spoločnosť USSK a Nadácia USSK. Dali dohromady viac ako 4 milióny korún na zakúpenie anesteziologického prístroja a prenosného ultrazvuku pre Detskú fakultnú nemocnicu v Košiciach. Bude slúžiť nám, našim deťom i našim vnukom. "Pevne verím, že takáto spolupráca bude vítaná a bude minimálne tak kvalitná aj v budúcnosti," povedal viceprezident.

V pracovnej časti rokovania boli zvolení traja námestníci primátora - Marek Vargovčák, Mikuláš Čečko a Jozef Filipko, členovia stálych komisií a ich predsedovia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...