Vyhľadávanie:

Prioritou budú altánky

Prioritou budú altánky

Naši dobrovoľníci prvýkrát zavítajú aj do Reedukačného centra Bankov

Kroky železiarov povedú 14. mája počas tradičných dní dobrovoľníkov premiérovo aj do Reedukačného centra Bankov. V tomto na prvý pohľad nenápadnom zariadení, ktoré funguje od roku 1967, sa momentálne nachádza 64 detí. Súčasťou reedukačného centra je aj základná škola so štyrmi triedami i vlastné učilište. Špecializujú sa v ňom na záhradnícke práce.

Na pomoc našich dobrovoľníkov sa na Bankove už veľmi tešia, čo nám potvrdil aj riaditeľ centra Tibor Palko: „Roboty tu máme skutočne dosť, vlastnými silami si však nedokážeme poradiť so všetkým. Pre deti by sme chceli pri ihrisku vybudovať dva drevené prístrešky. Vyrastú na mieste, kde stáli pôvodné. Preto by sme boli veľmi radi, keby medzi nás prišli šikovní železiari, ktorí dokážu pracovať s drevom a majú skúsenosti s výstavbou altánkov. Potrebný materiál máme, vrátane strešnej krytiny,“ pozýva zručných hutníkov na pracovnú návštevu.

Veľa práce, hovorí riaditeľ, budú mať aj na neďalekom športovom ihrisku, ktoré v súčasnosti ohraničuje nie príliš vábne oplotenie. Boli by radi, keby naši ľudia pomohli s odstránením starého pletiva a osadením nových kari sietí. Domácim veľmi záleží, aby mali ihrisko v poriadku. „Dva týždne po dobrovoľníckej akcii budeme hostiť významné športové podujatie. Navštívi nás približne sto detí z rovnakých zariadení v Čechách a na Slovensku. Budú súťažiť v atletických disciplínach, futbale, nohejbale, volejbale a stolnom tenise. Toto podujatie má mnohoročnú tradíciu,“ zdôrazňuje T. Palko.

Na Bankove by potrebovali pomôcť aj s opravou starých sociálnych zariadení, ktoré sa nachádzajú na prízemí budovy pri posilňovni. Využívajú ich chlapci počas tréningov. Riaditeľ hovorí, že pri tejto práci sa zídu kolegovia s murárskymi schopnosťami. Bude treba oškrabať staré omietky a urobiť nové. V reedukačnom centre sa uplatnia aj šikovné hutníčky.

Nové nátery by sa zišli na radiátory v posilňovni, ale aj v exteriéri na rôznych častiach budovy.

Už teraz si v reedukačnom centre záujem našich ľudí veľmi vážia. Nebýva totiž častým javom, že na Bankov prídu podať pomocnú ruku súkromné firmy. Spoločnosť U. S. Steel Košice toto zariadenie podporila finančne i materiálne aj v minulosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...