Vyhľadávanie:

Príprava sa skončila, už ide do tuhého

Príprava sa skončila, už ide do tuhého

Hokejisti úradujúceho majstra HC Košice sa v premiére extraligy stretnú v Bratislave so Slovanom

V utorok 7. septembra sa začína 18. ročník najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. V sezóne 2010/2011 bude mať Slovnaft extraliga desať účastníkov, ktorí odohrajú v šiestich šestinách základnej časti 54 kôl. Každý s každým sa teda stretne šesťkrát a naďalej pokračuje experiment so zaradením jedenásteho mužstva do súťaže. Bude to tím slovenskej reprezentácie hráčov do 20 rokov. Mladí juniori budú hrať mimo konkurencie len v troch šestinách a ich výsledky zo stretnutí sa zarátajú do celkovej tabuľky. Posledné 54. kolo základnej časti je na programe v nedeľu 20. februára 2011 a prvých osem tímov bude potom hrať v ďalších dňoch systémom 1-8, 2-7, 3-6 a 4-5 v play-off vo štvrťfinále.

Košičania už majú prípravu na nový ročník extraligy za sebou. Z desiatich prípravných stretnutí v štyroch vyhrali (s Banskou Bystricou, Popradom a s dvomi zahraničnými súpermi s Ambri-Piotta a CSKA Moskva). S účastníkom ruskej KHL Jaroslavľom remizovali a s tým istým súperom aj raz prehrali. Dva razy podľahli svojim súperom v rakúskom Grazi a vo Viedni. Dve prehry utŕžili aj na domácom ľade v Steel aréne v zápasoch s Vítkovicami a nemeckým Kasselom na nedávnom turnaji Cassovia Hockey Cup, ktorý bol zároveň i Tatranským pohárom.

"Každý duel bol náročný, nútil nás hrať naplno. Boli to kvalitné zápasy s ťažkými súpermi, veď ich hráči majú dostatok skúseností z viacerých európskych líg. My sme nemali problém prispôsobiť sa a s každým z nich sme odohrali vyrovnanú partiu. Vari najviac si ceníme skvelé víťazstvo 3:1 po fantastickom výkone pred takmer vypredaným hľadiskom v Steel aréne nad CSKA Moskva. Sme radi, že sme zdolali takého ťažkého súpera z ruskej KHL, ale dôležité bolo, že sme potešili našich fanúšikov. Určite to pomôže našej psychike pred nastávajúcimi súbojmi v extralige," zhodnotil v krátkosti účinkovanie nášho majstra v príprave brankár Július Hudáček, ktorého vyhlásili za najlepšieho brankára turnaja.

Hneď v úvodnom kole sa hokejisti HC Košice predstavia v novej sezóne na ľade súpera. V utorok 7. septembra preverí silu i pripravenosť nášho tímu celok bratislavského Slovana. Aj v druhom kole, ktoré je na programe v piatok 10. septembra budú hrať Košičania u súpera v Poprade. Domácu extraligovú premiéru absolvuje náš majster až v nedeľu 12. septembra, keď sa o 17.30 hod. stretne v Steel aréne so Žilinou. Termíny ďalších zápasov nášho mužstva v prvej šestine základnej časti: utorok 14. 9. Nitra - HC Košice, štvrtok 16. 9. HC Košice - Slovensko 20, piatok 17. 9. HC Košice - Zvolen, nedeľa 19. 9. Martin - HC Košice, piatok 24. 9. HC Košice - Trenčín, nedeľa 26. 9. Skalica - HC Košice a streda 29. 9. HC Košice - B. Bystrica.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...