Vyhľadávanie:

Pripravujeme šampionát vo volejbale

Pripravujeme šampionát vo volejbale

Boli že to časy, keď volejbal patril v železiarňach k atraktívnym masovým športom. Starší zamestnanci si určite pamätajú na odborárske turnaje pod vysokou sieťou, ktoré po podnikových, mestských a krajských kolách vyvrcholili celoslovenským turnajom v Martine a neskôr o Pohár SNP aj vo Vyšných Hágoch. Rokmi však pribudli nové, atraktívnejšie a modernejšie športy a volejbal ustúpil takmer do zabudnutia. Prezentuje sa v rámci U. S. Steel Košice už len na letnej olympiáde.

Ubudlo hráčov a tak v olympijskom volejbalovom turnaji mužov i žien hrávajú bývalí aktívni hráči, ktorým s pribúdajúcimi rokmi zostala len láska k tomuto športu. Pamätáme aj tie roky, kedy pod vysokou sieťou bojovalo 12 mužských a osem ženských tímov, dnes je raritou "poskladať" či skombinovať tri, resp. štyri družstvá. Organizátori sa zaoberali myšlienkou opäť zatraktívniť tento šport a zvýšiť o neho záujem, preto sa rozhodli zorganizovať v mesiaci máj majstrovstvá U. S. Steel Košice vo volejbale, zatiaľ len zmiešaných družstiev.

Bude to dvojdňový mix-turnaj v telocvični vysokoškolských internátov TU na Jedlíkovej (Luník VIII), kde hrávajú svoje zápasy muži i ženy z USSK v rámci letnej olympiády. Na súpiskách jednotlivých družstiev môže byť desať hráčov, z nich musia byť najmenej dve ženy, ktoré by mali byť nepretržite počas celého stretnutia na palubovke. Turnaj sa uskutoční v dvoch dňoch, a to 22. mája (utorok) a 24. mája (štvrtok) so začiatkom vždy o 15. hodine. Môžu sa na ňom zúčastniť nielen rekreační volejbalisti, ale aj registrovaní aktívni hráči z divíznych závodov, útvarov a úsekov vedenia spoločnosti USSK, dcérskych spoločností, ako aj z 1. súkromnej nemocnice v Košiciach-Šaci.

Hrací systém sa určí podľa počtu prihlásených družstiev. Pre všetkých účastníkov bude pripravené občerstvenie, lekárska služba a hráči budú počas turnaja riadne poistení. Najlepšie tímy získajú poháre a medaily. Termín uzávierky prihlášok je 15. mája, propozície s prihláškou sú na intranete. Už tradične sa treba prihlásiť na adrese: jcaban@sk.uss.com, telefonicky na klapku 3-1643, mobil 0917 952 437, alebo priniesť osobne do Šace, blok č. 4, 6. poschodie, č. dverí 602.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...