Vyhľadávanie:

Príroda, to si aj Ty

Príroda, to si aj Ty

Aj vďaka U. S. Steel Košice máme v meste prvý sídliskový náučný chodník

Prvý sídliskový náučný chodník slávnostne otvorili a sprístupnili verejnosti krátko pred vianočnými sviatkami. Meria približne osemsto metrov a vedie popri jazere na Sídlisku nad jazerom od parkoviska pri splave až k prírodnému kúpalisku. Náučný chodník realizovala Základná škola na Jenisejskej ulici v rámci projektu Príroda, to si aj Ty, ktorý získal podporu v rámci grantového programu spoločnosti U. S. Steel Košice Kde a ako budeme bývať. Chodník má päť zastávok. Prvá patrí úvodnému panelu, na ktorom je predstavené Sídlisko nad jazerom a samotný náučný chodník. Na ďalších štyroch nájdu návštevníci informácie o rastlinách, drevinách, živočíchoch a inváznych rastlinách danej lokality. Tabule obsahujú okrem množstva zaujímavých informácií aj zábavné úlohy a otázky.

"Myšlienka pripraviť náučný chodník pre obyvateľov a návštevníkov rekreačnej oblasti pri jazere, ktorá je svojimi prírodnými podmienkami a polohou jedinečným miestom, vznikla na základe množstva zvedavých otázok detí pýtajúcich sa svojich rodičov na názvy živočíchov a rastlín, ktorí im samozrejme nie vždy vedeli odpovedať. Veríme, že tento náučný chodník pomôže návštevníkom i školským skupinám, ktoré si môžu prechádzkou spríjemniť hodiny prírodovedy," uviedol riaditeľ Základnej školy na Jenisejskej ulici v Košiciach Róbert Schwarcz.

Na príprave náučného chodníka sa po odbornej stránke podieľali zamestnanci Východoslovenského múzea Miroslav Fulín a Eva Sitášová.

Projekt odštartoval oslavami Dňa Zeme a pokračoval štyrmi mesačnými témami, ktoré boli určené nielen žiakom školy, ale aj verejnosti. Deti sa venovali spoznávaniu fauny a flóry, téme odpadov, šetrenia energie a v decembri spoznávali problematiku Fair Trade. Základná škola na Jenisejskej ulici venuje environmentálnej problematike veľkú pozornosť a snaží sa splniť náročné kritériá na získanie certifikátu Zelená škola. "Výstižný názov projektu Príroda, to si aj Ty hovorí za všetko. Snažíme sa, aby žiaci pochopili, že každý z nás má možnosť svojou troškou ovplyvniť kvalitu nášho životného prostredia, ktoré vytvárame do veľkej miery sami pre seba," dodal riaditeľ školy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...